Video

Motorrijder rijdt met wapen huis binnen, politie doet inval om de hoek

16 mei om 06:22 • Aangepast 28 mei om 02:03
nl
In Helmond is donderdagochtend rond vijf uur iemand op een motor met een vuurwapen een huis aan de Van den Dungenstraat binnengereden. De bestuurder zou eerder die ochtend vlakbij op een auto geschoten hebben. Hij heeft zich inmiddels gemeld bij de politie.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

"De man is er te voet vandoor gegaan in de richting van het Weverspark." Het huis wordt nog wel onderzocht. Ook worden camerabeelden opgevraagd uit de buurt.

De motor lag in de hal van het huis en is daar zeer vermoedelijk gecrasht nadat de bestuurder geschoten had op een auto in de straat. Al geeft de politie aan dat het voor hen nog altijd een raadsel is waarom de motorrijder daar terecht is gekomen.

Schoten in de buurt
De bewoner van het huis aan de Van den Dungenstraat zag dat de motorrijder een vuurwapen bij zich had. Vervolgens ging de bestuurder er te voet vandoor richting het Weverspark, de motor bleef liggen. Buurtbewoners hebben vlak voor de crash ook schoten gehoord, meldt een woordvoerder van de politie.

Op zo'n 150 meter afstand van het huis staat een auto waarvan de ruiten aan beide kanten zijn gesneuveld. Ook die auto is onderzocht, inmiddels is de auto weggetakeld. Ook de motor is uit het huis gehaald.

"Het is een bijzonder verhaal en we weten niet wat er precies is gebeurd, dat onderzoeken we nu", aldus de woordvoerder.

De forensische opsporing en de recherche doen onderzoek in de straat en in de twee woningen. De omgeving is tijdelijk afgezet. De verdachte, een 30-jarige Helmonder, heeft zichzelf gemeld bij de politie.

Daniëlle en haar man Leo troffen de man met de motor aan in de hal van hun huis. Lees hier hun verhaal.

Politie doet inval (foto: Dave Hendriks / SQ Vision).
Politie doet inval (foto: Dave Hendriks / SQ Vision).
Ruiten van de auto zijn gesneuveld (foto: Dave Hendriks / SQ Vision).
Ruiten van de auto zijn gesneuveld (foto: Dave Hendriks / SQ Vision).
De straat waar het gebeurde (foto: Dave Hendriks / SQ Vision).
De straat waar het gebeurde (foto: Dave Hendriks / SQ Vision).
De auto die beschoten is (foto: Dave Hendriks / SQ Vision).
De auto die beschoten is (foto: Dave Hendriks / SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!