Seksueel misbruik ouderen: verdachte (22) langer vast

16 mei om 15:58 • Aangepast 28 mei om 02:03
nl
De 22-jarige medewerker van het woonzorgcentrum Elisabeth in Breda, die wordt verdacht van het seksueel misbruiken van ouderen, blijft nog zeker drie maanden vastzitten. Dat heeft de raadkamer in Breda donderdag beslist.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De verdachte werd eind vorige maand opgepakt in België. Hij is door de Belgische autoriteiten overgeleverd aan Nederland. De man heeft de Nederlandse nationaliteit.

Het misbruik vond plaats op de afdeling Corenschup, waar ouderen met een vorm van dementie wonen. Binnen die afdeling werden meerdere meldingen gedaan van mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Ingehuurde zzp'er
Wat er precies is gebeurd, kan de overkoepelende zorgorganisatie Surplus niet zeggen. De man was niet in dienst bij het zorgcentrum, maar werd ingehuurd als zzp'er.

Melding Inspectie Gezondheidszorg
Surplus heeft na het bekend worden van het seksueel overschrijdend gedrag binnen haar muren aangifte gedaan bij de politie en een melding bij de Inspectie Gezondheidszorg. Zowel de politie als de Inspectie Gezondheidszorg is een onderzoek begonnen.

'Verschrikkelijke gebeurtenis'
Zorgverlener Surplus gaf eerder al een reactie: "Een dergelijke strafzaak heeft veel impact en roept begrijpelijkerwijs allerlei vragen en emoties op. Surplus richt zich eerst en vooral op de zorg voor de bewoners, hun familieleden/naasten en onze medewerkers. Wij helpen hen om samen met ons de moeilijke periode na deze verschrikkelijke gebeurtenis te doorstaan."

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Medewerker zorgcentrum (22) wordt verdacht van seksueel misbruiken ouderen

Ouderen seksueel lastiggevallen in zorgcentrum: zo gaat het nu verder

Seksueel ongepast gedrag met ouderen: medewerker (22) zorgcentrum opgepakt

Zorgmedewerker die ouderen seksueel lastigviel overgebracht naar Nederland

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.