Drastische maatregel: gemeente koopt voor miljoenen Poolse supermarkt uit

16 mei om 21:09 • Aangepast 28 mei om 02:03
nl
De gemeente Roosendaal gaat de eigenaar van de Poolse supermarkt aan de Gastelseweg uitkopen. Buurtbewoners kampen al jaren met overlast rond de supermarkt. De gemeenteraad is bereid om een bedrag van ruim vijf miljoen euro uit te trekken om het hoofdpijndossier voorgoed op te lossen.
Profielfoto van Erik Peeters
Geschreven door

Buurtbewoners in de wijk Kalsdonk voelden zich geïntimideerd en onveilig door klanten van de Poolse supermarkt. De overlast bestond uit wildplassen, vernielingen, agressie en auto’s die overal schots en scheef werden geparkeerd. Maatregelen van de gemeente leverden in de ogen van de wijkbewoners te weinig op.

"Er gloort weer hoop voor de wijk."

Een ruime meerderheid van de gemeenteraad stemde donderdagavond in met het voorstel van burgemeester Han van Midden om voor eens en altijd af te rekenen met het probleem. Volgens Wilbert Brouwers van de Vrije Liberale Partij (VLP) biedt uitkoop nu de mogelijkheid om de leefbaarheid in de wijk Kalsdonk een impuls te geven. “Er gloort weer hoop voor de wijk nu er ruimte komt voor woningbouw.”

"Ik verwacht dat hierna de rust snel terugkeert in de straat."

Buurtbewoner Marc van der Leeuw is blij en 'enorm opgelucht' met het besluit van de gemeenteraad. "Ik heb me laten vertellen dat het uitkopen niet bijzonder lang hoeft te duren. Ik verwacht dat hierna de rust snel terugkeert in de straat. Ik hoop wel dat we door de gemeente in de nieuwe fase nauw betrokken worden bij de plannen op het terrein naast onze tuin."

"Te gek voor woorden."

Er klonk tijdens de gemeenteraadsvergadering kritiek vanuit oppositiepartij Roosendaalse Lijst. Raadslid Stijn van Looveren vindt dat het bedrag van vijf miljoen dat nodig is voor de uitkoop niet in verhouding staat met de problematiek. “Hoe wil de gemeente in de toekomst omgaan met andere locaties waar overlast wordt ervaren. Dit is te gek voor woorden”, aldus het raadslid.

Een ander voorstel waarbij bewoners in de directe omgeving van de supermarkt hun huis aan de gemeente zouden kunnen verkopen, is nu van de baan.

MEER OVER DIT ONDERWERP:

Overlast van Poolse supermarkt: buren kunnen huis aan gemeente verkopen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!