Video

Hond Rumeno verstopt in tuin: ook met deze vermiste dieren liep het goed af

18 mei om 13:03 • Aangepast 31 mei om 02:06
nl
Je wenst het geen enkel dierenbaasje toe: je viervoetige vriend kwijtraken. Het overkwam Suzanne Langens uit Middelrode afgelopen donderdag. Haar hond Rumeno was sinds de ochtend spoorloos verdwenen. Een dag later bleek het dier verstopt te zitten in een speciekuip in de tuin. Gelukkig is het niet ongewoon dat dieren na een vermissing weer terugkeren. Van weggelopen katten tot ontvoerde schapen: ook deze dieren werden weer herenigd met hun baasjes.
Profielfoto van Rik Claessen
Geschreven door

Je dier één dag kwijt zijn klinkt al verschrikkelijk, maar de baasjes van kat Teigertje waren het arme beest maar liefst tien jaar kwijt. Waar het dier al die tijd is geweest, blijft tot op de dag van vandaag onduidelijk. De zwart-witte kater nam op 8-jarige leeftijd de benenwagen en keerde pas terug na zijn 18e verjaardag.

Medewerkers van de Dierenambulance in Den Bosch vonden Teigertje nadat het dier in een sloot was gevallen. Dankzij de chip van het beestje kon de eigenaar teruggevonden worden. Grote opluchting voor de baasjes, maar waar heeft het dier al die jaren uitgehangen? Teigertje houdt zijn snorharen strak op elkaar.

Teigertje (foto: Facebook)
Teigertje (foto: Facebook)

Schaap na bizarre ontvoering weer thuis op kinderboerderij
Dit keer geen kat of hond die foetsie is, maar een schaap van kinderboerderij Eigen Wijs in Eindhoven. Het dier is zelfs aan een akelige dood ontsnapt. Lambi, zoals het schaap heet, werd door politieagenten gevonden in een kofferbank van een auto langs de A2 bij Boxtel. Waarschijnlijk was het dier ontvoerd om geslacht te worden.

Zover is het gelukkig niet gekomen. Lambi werd weer herenigd met de verzorgers van de kinderboerderij. Het dier maakt het goed en lijkt minder onder de indruk van de verdwijntruc dan de verzorgers.

De dierenambulance levert Lambi af (foto: Imke van de Laar).
De dierenambulance levert Lambi af (foto: Imke van de Laar).

Kat Fluffy en zijn dubbelganger allebei thuis
Deborah Wattel haalde opgelucht adem toen ze werd gebeld door een medewerker van Gezelschapsdierenkliniek Roosendaal. Haar kat Fluffy was weer terecht. Tegelijkertijd was Deborah ook verbaasd. Want wie was dan de kat die drie jaar geleden bij haar werd gebracht en er precies zo uitziet als Fluffy?

In 2021 raakte kat Fluffy vermist. Kort daarna werd het dier in Zierikzee gevonden. Tenminste, het dier leek op Fluffy. Zonder door te hebben dat het eigenlijk een andere kat was, nam Deborah 'Fluffy' in huis. Drie jaar later duikt opeens de échte Fluffy weer op. Nu heeft Deborah Wattel beide katten, die ze allebei Fluffy noemt, bij haar thuis wonen. De eigenaar van nep-Fluffy is nog steeds niet gevonden.

Sneeuwuil vliegt uit en wordt in Brabant gevonden
In Dierenpark Amersfoort vreesden ze in december van 2022 het ergste toen hun witte sneeuwuil wegvloog. Zeker toen het dier na een paar dagen nog steeds niet was teruggevonden, zakte bij de verzorgers de moed in de schoenen. Tot de dierenambulance in Den Bosch te hulp schoot. Zij kregen een telefoontje van mensen die de witte sneeuwuil hadden zien vliegen.

Het dier was vanuit Amersfoort naar Brabant gevlogen en trakteerde zich hier op feestmaal: de uil at twee eenden en een gans op. In Berlicum werd het dier eindelijk gevangen en teruggebracht naar de dierentuin. Daar werd de thuiskomst van de uil gevierd als een verlaat kerstwonder.

Een medewerker van de Dierenambulance met de sneeuwuil (privéfoto)
Een medewerker van de Dierenambulance met de sneeuwuil (privéfoto)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!