Jongeren melden zich bij politie in zaak mishandelde Martin (73)

20 mei om 11:12 • Aangepast 29 mei om 02:03
nl
Drie minderjarigen hebben zich zondag gemeld bij de politie voor de mishandeling Martin van Wees (73) uit Sint Willebrord. De 40-jarige verdachte die donderdag is aangehouden, is weer vrij. Wel moet hij later voor de rechter verschijnen. De politie sluit niet uit dat nog meer mensen zich melden.
Profielfoto van Luuk Glaap
Geschreven door
Luuk Glaap

De drie hebben zich volgens een woordvoerder van de politie vrijwillig gemeld. Ze zijn verhoord en vrijgelaten. Zij blijven verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling en moeten zich later verantwoorden voor de rechter.

Wat de jongens hebben gedaan, is nog niet bekend. Al is het volgens de politie aannemelijk dat zij een aandeel hebben gehad in de mishandeling, anders zouden ze zich niet zomaar hebben gemeld. De politie vermoedt dat meer mensen zich gaan melden, ook als zij alleen op een afstand hebben toegekeken. Dat zijn volgens de woordvoerder belangrijke getuigen.

De 73-jarige Martin van Wees was zondag 12 mei in het processiepark in Sint Willebrord zijn hond aan het uitlaten toen hij door meer dan tien jongeren en een vader werd mishandeld. Dat gebeurde nadat hij de jongeren op hun gedrag had aangesproken. Een vrouw werd belaagd door de jongeren die met scooters en fatbikes in het park rondreden.

De man werd vervolgens door de jongeren en de vader geschopt en geslagen. Hij was zodanig gewond dat hij met een ambulance naar het ziekenhuis moest worden gebracht. Op social media ging een filmpje van de mishandeling rond.

DIT VIND JE OOK INTERRESANT:

Martin (73) mishandeld in park: verdachte (40) aangehouden

Martin (73) mishandeld nadat hij oudere vrouw hielp: 'Zou het zo weer doen'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!