Video

Joffre trekt de wateroverlast niet meer: 'Bidden heeft niet geholpen'

25 mei om 13:02 • Aangepast 5 juni om 02:02
nl
Straten die blank staan, water dat huizen binnenstroomt: in West-Brabant bleef het vannacht maar regenen, met alle gevolgen van dien. Kruisland kreeg het ’t zwaarst voor de kiezen, met name bewoners aan de Roosendaalseweg. Zij wonen op een van de laagste punten in het dorp. Een van de bewoners werd het even te veel zaterdagochtend. "Niets mocht baten vannacht."
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Joffre Wakelkamp woont aan die Roosendaalseweg. “Het enige wat ik nu kan doen is de verzekering bellen en de zaak schoonmaken. Voor de zoveelste keer”, zegt Joffre. De tranen springen hem meteen in zijn ogen. Hij is diep geraakt door de ellende in zijn huis en krijgt amper nog een woord uit zijn keel.

“Het is gewoon lastig. Meer kunnen we niet doen”, stamelt Joffre terwijl een pomp het water uit zijn woonkamer pompt. Een slang voert het water in een continue stroom naar buiten, waar het verdwijnt in een kolk in het trottoir. Een beeld dat hij helaas vaker heeft gezien, want het is niet voor het eerst dat Joffre’s huis overlast heeft van regenwater.

"Tot ons grote verdriet natuurlijk. Wat moet je hier nou van zeggen?”

“Soms rijden mensen hier hard door de straat als er een flinke plas water staat. Dat vinden ze leuk, maar dan kwam het water onder de deur door. Daarom hebben we een verhoging aangelegd op de stoep. Maar ja, niets mocht baten vannacht. Tot ons grote verdriet natuurlijk. Wat moet je hier nou van zeggen?”

Rond een uur of drie werd Joffre wakker van kabaal in de straat. “Dan kijk je op de Buienradar-app op je telefoon en dan heb je toch meteen een angst. Als dat maar goed gaat, denk je dan. En dan is het bidden. Maar dat heeft niet geholpen deze keer.”

De woonkamer van Joffre gaat weer richting droog.
De woonkamer van Joffre gaat weer richting droog.

Via de afvoer, via de wc: het water kwam op allerlei mogelijke manieren binnen. “Er stond tien centimeter water binnen. Ik ben met spoed naar een expert gereden om materiaal te halen om het water weg te kunnen pompen. Krijg zoveel water maar eens je huis uit. Het is echt een trieste bedoening.”

Joffre hoopt dat de gemeente iets kan doen aan de situatie. “Het is niet voor het eerst, maar het is ook lastig. Dit is het laagste punt hier in de straat, dus wat kun je dan doen? Misschien is het een betere oplossing om het water af te voeren richting de sloot daar. Het zal hoe dan ook moeten gebeuren in overleg met de gemeente.”

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Veel wateroverlast in deel van West-Brabant

Na flinke plens water zijn nieuwe buien in aantocht

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!