Video

Autopoetsmiljonair claimt in filmpje dat zijn peperdure bolide is gestolen

29 mei om 08:42 • Aangepast 12 juni om 02:04
nl
In een gelikt filmpje dat woensdagochtend door het bedrijf Stipt Polish Point in Best is gepubliceerd is te zien hoe dieven een dure bolide zouden stelen. Er zijn grote vraagtekens of dat ook zo is. De politie zegt bovendien 'geen melding' te hebben van een inbraak op het adres. Online wordt gespeculeerd dat het om een stunt zou gaan van de eigenaar Rick van Stippent, bekend als YouTuber en 'autopoetsmiljonair'.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Rick van Stippent is welbekend vanwege zijn YouTubekanaal over auto's. Van Stippent is daarnaast vaak in het nieuws om zijn stunts. Zo poetste hij begin vorig jaar tientallen uren auto's - een wereldrecord.

Van Stippent kwam ook in de publiciteit toen hij in maart 2022 met meer dan 300 kilometer per uur op een vangrail knalde met zijn Lamborghini. Door de botsing is Van Stippent nog steeds zijn rijbewijs kwijt.

Wachten op privacy instellingen...

Authenticiteit
Stipt Polish Point is gespecialiseerd in het restaureren en renoveren van auto's en etaleert vaak exclusieve bolides. De auto die zou zijn gestolen is een Audi RS6. De nieuwwaarde van die wagen is rond de anderhalve ton.

Je ziet op de beelden ook ook hoe de dieven gericht naar de auto zoeken. Ze gaan verdacht soepel te werk en rijden zo door een rolluik naar buiten. Met name op Facebook wordt veel gespeculeerd over de authenticiteit van de beelden.

'Grote fout'
"Ze hebben eerst de poort eruit gereden met een busje. Ze zijn daarna gewoon door de roldeur heen gereden. Het is echt bizar", legt Van Stippent uit in de beelden."

"Ik heb een grote fout gemaakt", zegt hij vervolgens. "Het stukje waar ze doorheen zijn gekomen is aanbouw. Dit stukje van het pand bestaat pas een paar maanden. Het is aangebouwd met sandwichpanelen en rolluiken, maar zonder alarmen."

"De auto stond voor die rolluiken omdat we onlangs opnames hadden gemaakt met de wagen. Ik had de sleutel daarom ook nog op het raam liggen. Het is gewoon dom. Heel dom."

Dit artikel kun je ook bekijken in onderstaande video waarin de presentator met behulp van AI is gegenereerd:

Omroep Brabant experimenteert met het laten presenteren van artikelen met behulp van AI. Hierdoor kunnen we met weinig moeite mensen bereiken die bijvoorbeeld moeite hebben met lezen of liever video’s kijken. De inhoud is gemaakt door journalisten en is geen vervanging voor echte presentatoren. Reageren? Mail ons: [email protected].

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Rick poetst urenlang auto's

Rick knalde met 306 per uur op de vangrail

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!