Meer politiecontroles omdat festivalbezoekers vaak onder invloed rijden

28 mei om 07:00 • Aangepast 5 juni om 02:05
nl
Veel bezoekers van grote festivals stappen na afloop van zo'n evenement in de auto terwijl ze onder invloed zijn. Het is voor de politie Oost-Brabant reden om rondom dit soort evenementen vaker verkeerscontroles te houden, zo laat ze aan Omroep Brabant weten. Bij politiecontroles na afloop van grote evenementen, zoals onlangs na Harmony of Hardcore in Erp, blijkt gemiddeld een op de vier bestuurders onder invloed te zijn.
Profielfoto van Wim Coenen
Geschreven door

Na Harmony of Hardcore werden er in totaal 77 mensen door de politie gecontroleerd. Daarvan vielen er 24, ongeveer een derde, door de mand. Zij hadden drugs of alcohol gebruikt en zaten onder invloed achter het stuur. Vorig jaar bleek na afloop van hetzelfde festival een op de vier bestuurders onder invloed. Dat is het gemiddelde in Oost-Brabant, zegt de politie die dit percentage 'zorgelijk' noemt.

"We kiezen ervoor om bij de controles zichtbaar en opvallend aanwezig te zijn."

Met de zomerfestivals in aantocht kunnen we volgens de politie waarschijnlijk meer controles verwachten. "We proberen bij zoveel mogelijk grote evenementen controles uit te voeren", zegt een woordvoerder. "Bij de controles kiezen we ervoor om zichtbaar en opvallend aanwezig te zijn. Dit in de hoop dat mensen niet onder invloed achter het stuur kruipen."

De politie in West-Brabant zegt dat agenten 'incidenteel' controleren op plekken waar mensen drinken of drugs gebruiken, waarbij er een reden is om aan te nemen dat ze daarna onder invloed in de auto stappen.

Of er recent ongelukken zijn gebeurd doordat mensen onder invloed van een festival kwamen en achter het stuur kropen, kan de politie niet zeggen. De mensen die na Harmony of Hardcore gepakt werden, zijn allemaal aangehouden en hebben een rijverbod voor 24 uur gekregen. Op het politiebureau is er bloed afgenomen. De uitslag van die bloedtest bepaalt wat hun straf gaat zijn.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Grote zorgen over festivalgangers die onder invloed achter stuur kruipen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.