Liveblog

112-nieuws: dak bedrijfspand in brand • supermarkt ontruimd

28 mei om 05:36 • Aangepast 12 juni om 02:04
nl
In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

20.19

Beperkingen tussen Bergen op Zoom en Kruiningen voorbij

De beperkingen tussen Bergen op Zoom en Kruiningen-Yerseke zijn voorbij en de vertraging neemt af, meldt de NS. Door een aanrijding reden er eerder geen treinen tussen de twee stations.

19.17

Auto raakt boom en oldtimer

Een auto die op de Paulus Potterlaan in Helmond aan het keren was, werd niet gezien door een aankomende auto die daarop een ongecontroleerde beweging maakte en tegen een boom tot stilstand kwam. Ook raakte hij een geparkeerde auto. De bestuurder is nagekeken in de ambulance en kon weer verder. De auto is weggesleept.

17.28

Vaarverbod Dommelgebied

In het gebied van Waterschap De Dommel geldt een vaarverbod voor het hele Dommelgebied vanwege de hoogwatersituatie. Ga niet het water in of op tijdens het hoogwater. Dit kan zorgen voor gevaarlijke situaties. Uitgezonderd van dit vaarverbod zijn: het slalomparcours van de Volmolense kanoclub (VKC) bij de Volmolen in Waalre en het slalomparcours van de Hooidonkse kanoclub (HKC) bij de Neul in Sint Oedenrode. Het Waterschap adviseert adviseren om ook daar, zeker als ongeoefende kanoër, niet te gaan varen.

17.02

Forse vertraging op A50, voertuig in berm beland

Op de A50 bij de Maasbrug is een voertuig in de berm beland na een ongeval. De rechterrijstrook is weer open, het voertuig is geborgen. De vertraging richting Oss is nog altijd fors en bedraagt nu een uur.

Wachten op privacy instellingen...
16.58

Geen treinen door aanrijding

Door een aanrijding rijden op de route Roosendaal-Vlissingen geen treinen tussen Bergen op Zoom en Kruiningen-Yerseke. De extra reistijd bedraagt meer dan een uur. De NS verwacht dat dit nog tot ongeveer kwart over acht zal duren.

Wachten op privacy instellingen...
16.53

Schuur in brand

Op de Rouwstraat in Odiliapeel staat een schuur in brand. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Foto: Marco van den Broek?SQ Vision
Foto: Marco van den Broek?SQ Vision

16.21

Gemeente sluit twee telefoonwinkels

De gemeente Den Bosch heeft twee telefoonwinkels in de binnenstad gesloten voor een periode van twee weken. Ook zijn er diverse winkels gewaarschuwd. De gemeente controleert en waarschuwt actief op heling. Twee telefoonwinkels hadden de registratie van in- en verkochte spullen meerdere keren niet op orde. Reden genoeg om de winkels tijdelijk te sluiten, stelt de gemeente. “Ondernemers die na meerdere waarschuwingen nog steeds niet registreren pakken we aan. Dat is belangrijk om de kansen in onze gemeente voor iedere ondernemer gelijk te houden”, zegt burgemeester Mikkers.

15.54

Auto volledig uitgebrand

Op de Johan Willem Frisolaan in Breda, de zuidelijke rondweg, is vanmiddag een auto in brand gevlogen. Volgens omstanders begon het als een klein vlammetje onder de motorkap., maar sloegen de vlammen snel om zich heen en stond de auto binnen enkele minuten volledig in brand.

Auto vliegt al rijdend in brand, begon met klein vlammetje

15.08

Dak van bedrijfspand staat in brand

De brandweer is dinsdagmiddag op de Kempkens in Veghel naar een bedrijfspand gekomen om een brand te blussen. Personeel moest uit het gebouw en zag buiten hoe de brandweer met een hoogwerker het dak op ging. Waar de brand precies woedt, is onduidelijk.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
14.57

Ongeval op de Provincialeweg in Beers, weg dicht

Op de Provincialeweg in Beers zijn dinsdagmiddag vijf auto's met elkaar in botsing gekomen. Daarbij is minstens een bestuurder gewond geraakt. De weg is afgesloten.

Lees hier meer over het ongeluk

14.38

Auto vliegt in brand

Op de Johan Willem Frisolaan in Breda is vanmiddag een auto in brand gevlogen. Dat gebeurde op de kruising met de Baronielaan. Het vuur heeft weinig van het voertuig overgelaten. De bestuurder is niet gewond geraakt. De brandweer heeft de brand intussen geblust. Het is niet duidelijk hoe de brand heeft kunnen ontstaan.

De vlammen sloegen om zich heen (foto: SQ Vision/Tom van der Put).
De vlammen sloegen om zich heen (foto: SQ Vision/Tom van der Put).
14.11

A16 weer vrij

Rijkswaterstaat meldt dat A16 bij Breda-Noord weer vrij is. De rechterrijstrook was er dicht vanwege een spoedreparatie.

13.43

Vertraging op A16 bij Breda-Noord

Op de A16 bij Breda-Noord richting Rotterdam is er vanmiddag vertraging door een spoedreparatie. De rechterrijstrook is dicht. De file staat met name tussen knooppunt Zonzeel en de Moerdijkerbrug. Door de situatie is er ook vertraging op de A17.

12.35

Minder treinen richting Breda

Door een kapotte trein rijden er vanmiddag minder treinen op de Hogesnelheidslijn tussen Rotterdam en Breda. De NS verwacht dat dit tot half twee duurt.

11.34

Explosief ontploft in huis, getuige ziet mensen wegrennen

Bij een huis aan het Vrachelsplein in Oosterhout is afgelopen nacht zwaar vuurwerk naar binnen gegooid. Door de ontploffing raakte het huis beschadigd. Twee jongens renden volgens een getuige daarna weg.

09.54

Brandweer uitgerukt naar supermarkt

Brandweerlieden zijn vanmorgen naar een filiaal van de Jumbo in Breda gegaan omdat er mogelijk iets met de koelingen van de supermarkt aan de hand zou zijn. Het winkelpersoneel van de supermarkt aan de straat Donk is naar buiten gegaan.

De hulpdiensten zijn bij het supermarktfiliaal aanwezig (foto: SQ Vision/Tom van der Put).
De hulpdiensten zijn bij het supermarktfiliaal aanwezig (foto: SQ Vision/Tom van der Put).
09.44

Spookrijder ramt voertuigen

Een spookrijder heeft vanochtend op de Kempenbaan in Veldhoven voor veel onrust gezorgd. De man kwam van een parkeerplaats de straat opgereden en reed met hoge snelheid tegen het verkeer in richting Veldhoven. Hij ramde daarbij meerdere auto's en een busje. Verschillende voertuigen raakten daarbij beschadigd. De Kempenbaan is afgesloten. De spookrijder moest door de brandweer worden bevrijd uit zijn auto. Hij is door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis.

De brandweer moest de man uit zijn auto bevrijden (foto: SQ Vision/Rico Vogels).
De brandweer moest de man uit zijn auto bevrijden (foto: SQ Vision/Rico Vogels).
De schade aan de auto's was groot (foto: SQ Vision/Rico Vogels).
De schade aan de auto's was groot (foto: SQ Vision/Rico Vogels).
08.12

Ongeval op A67

Door een ongeluk is vanochtend op de A67 bij Liessel een rijstrook afgesloten. Het verkeer in de richting van Venlo heeft daardoor zo'n twintig minuten vertraging.

07.54

Agenten gaan op ruzie af, vechtersbazen spoorloos

De politie in Helmond kreeg afgelopen nacht een melding binnen van een vechtpartij op station Brouwhuis. Iemand zou in elkaar geslagen worden door iemand anders. Toen agenten op het station aankwamen, was er alleen niemand meer. "Zowel slachtoffer als verdachte bleken te zijn vertrokken. Voor nu kunnen we dus niets en leggen we alles goed vast", aldus Politie Helmond op Instagram.

06.20

Verkeerscontrole in Helmond

Tijdens een verkeerscontrole op de Kasteel-Traverse in Helmond is afgelopen nacht een automobilist aangehouden. Die testte positief op het gebruik van cocaïne. De andere 32 gecontroleerde bestuurders waren niet in overtreding. De controle vond plaats tussen drie uur en halfvijf 's nachts.

Politiecontrole op de Kasteel-Traverse in Helmond (foto: Facebook politie Helmond).
Politiecontrole op de Kasteel-Traverse in Helmond (foto: Facebook politie Helmond).
01.07

Auto brandt uit na ongeluk Kaatsheuvel

Een auto brandde gisteravond rond kwart voor tien uit in de Europalaan in Kaatsheuvel. De auto vatte vlam nadat de bestuurder met de auto van de weg raakte en op een lantaarnpaal en een boom botste. De bestuurder kwam er zonder kleerscheuren vanaf. Hij is door de politie aangehouden omdat hij mogelijk onder invloed was.

De auto verloor bij de crash in Kaatsheuvel een wiel (foto: Bart Meesters).
De auto verloor bij de crash in Kaatsheuvel een wiel (foto: Bart Meesters).
De auto brandde uit na de crash in de Europalaan in Kaatsheuvel (foto: Bart Meesters).
De auto brandde uit na de crash in de Europalaan in Kaatsheuvel (foto: Bart Meesters).
22.27

Auto schiet uit de bocht in Oisterwijk

Rond halftien gisteravond schoot een auto uit de bocht op de Bedrijfsweg in Oisterwijk. De bestuurster verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur, waarna de auto ondersteboven in een greppel terechtkwam. De vrouw kon met hulp van omstanders uit de auto komen. Ze is naar een ziekenhuis gebracht. Een bergingsbedrijf werd ingeschakeld om de auto mee te nemen.

Het ging mis op de Bedrijfsweg in Oisterwijk (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
Het ging mis op de Bedrijfsweg in Oisterwijk (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
De auto belandde in een greppel naast de Bedrijfsweg in Oisterwijk (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
De auto belandde in een greppel naast de Bedrijfsweg in Oisterwijk (foto: Toby de Kort/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!