Van schimmelhuis naar nieuwbouw: 'Mama, ik adem veel beter'

10 juni om 20:00 • Aangepast 21 juni om 02:06
nl
"We ademen eindelijk geen vochtige lucht meer in", vertelt Angelica Farla (35) opgelucht. Na 7 jaar kon de moeder van twee haar huis vol schimmel achter zich laten en een nieuwe start maken in een nieuwbouwhuis in Etten-Leur. "De meiden nodigen eindelijk weer vriendinnetjes thuis uit en we worden uitgerust in plaats van moe wakker."
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

"De oudste zei laatst: 'Mama, ik adem veel beter'. Ze is echt aan het ontstressen. Ze ademt geen vochtige lucht meer in", vertelt Angelica blij. Zij en haar dochters genieten volop van alle kleine dingen. "De jongste is constant aan het zingen en het dansen. En we kunnen hier op blote voeten door het huis lopen!"

"Mijn kinderen zijn om de haverklap ziek."

Zeven jaar lang lag Angelica in de clinch met woningcorporatie Alwel. Niet alleen zij, maar ook haar buren in de Kerkstraat hadden al tijden last van schimmel. "Mijn kinderen zijn om de haverklap ziek. Dit is slopend", vertelde ze begin februari. De bewoners hingen spandoeken op en Angelica gooide haar beschimmelde matras in de voortuin. Alwel maakte excuses en na een huisbezoek van de vestigingsmanager raakte alles in een stroomversnelling.

Angelica Farla bij haar vorige huis in de Kerkstraat.
Angelica Farla bij haar vorige huis in de Kerkstraat.

Begin juni verhuisden Angelica en haar kinderen naar een nieuwbouwhuis verderop in Etten-Leur. "We komen hier allemaal tot rust", vertelt Angelica. "Alleen het ademhalen al... De schone lucht scheelt zoveel. Door al het vocht konden we niet goed ademhalen. Het nieuwe huis is dus letterlijk en figuurlijk een verademing. We slapen allemaal heel goed en worden uitgerust in plaats van moe wakker."

"Omdat we al die tijd in die ellende hebben gezeten, genieten we nu extra hard."

Angelica voelt zich stukken beter dan een half jaar geleden. "Ik ben heel blij en heb veel meer energie. Alle dagelijkse dingen lopen veel beter, want ik zit niet meer met al die frustratie. Ook hoef ik me niet meer te verstoppen en kan ik eindelijk weer mensen thuis uitnodigen. De meiden nodigen ook eindelijk weer vriendinnetjes uit. We beseffen nu wat we al die jaren hebben gemist."

De band met woningcorporatie Alwel is hersteld. "Alle communicatie verloopt veel beter. Dingen worden vlot geregeld, dus ik ben voorzichtig optimistisch!" In haar nieuwe buurt zijn speeltuintjes en alles is schoon en netjes, vertelt Angelica. "Ik was altijd alle dagen moe en weet daarom soms gewoon niet wat ik met al die nieuwe energie moet. Omdat we al die tijd in die ellende hebben gezeten, genieten we nu extra hard."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!