Jan vindt zijn peperdure robotmaaier in stukken terug in de sloot

11 juni om 10:31 • Aangepast 21 juni om 02:04
nl
Eerst vond hij de deksel en scherven in de berm. Later zag Jan Roefs (65) zijn gestolen robotmaaier op de kop in een sloot vlak bij zijn huis in Oirschot liggen. "Ik denk dat ze hier over het hek op het gazon zijn gesprongen en hem hebben meegenomen." Voor de dader(s) heeft Jan geen goed woord over: "Ik kan me daar beter niet over uitlaten, want dat gaat niet goed komen."
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

Jan (65) baalt flink. "Die maaier kostte 4.500 euro en was niet verzekerd. En hij heeft nu geen enkele waarde meer omdat hij kapot, hier verderop aan de Notel, in de sloot lag. Ik denk dat-ie midden in de nacht is meegenomen."

"Ik denk dat ze onderschat hebben hoe zwaar de maaier is."

Zaterdagmiddag zag Jan zijn maaier niet meer in het station in zijn tuin aan de Oude Grintweg staan. "Toen ben ik gaan zoeken, maar ik kon hem nergens vinden. Ik dacht meteen: die is meegenomen." Zondagmorgen vond Jan vijfhonderd meter van zijn huis de maaier in de sloot. "Ze zijn hier over het hekwerk gesprongen, op het gazon. Ik denk dat ze onderschat hebben hoe zwaar de maaier is. Dat ze hem uit hun handen hebben laten vallen en dachten: 'Hier kunnen we toch niks meer mee.'"

Verderop aan de Oude Grintweg is een hangplek. Jan denkt dat de jongeren die daar zitten er mogelijk iets mee te maken hebben. "Ze zitten vaak aan het lachgas en aan de drank. Die komen hier dan langs gereden onderweg naar huis." Toch weet hij niets zeker. "Het is te hopen dat hoe meer mensen op de hoogte zijn van wat er is gebeurd, des te groter de kans is dat iemand iets weet."

"Hij is verzekerd geweest, maar mijn verzekering is daarmee gestopt."

Dat de peperdure robotmaaier niet verzekerd was, maakt de situatie extra zuur. "Hij is verzekerd geweest. Maar mijn verzekering is daarmee gestopt, omdat de maaier te groot en te kwetsbaar zou zijn om hem te verzekeren omdat hij buiten rondrijdt." Mocht Jan een nieuwe maaier aanschaffen dan weet hij een ding heel zeker: hij wil hem dan niet meer 's avonds laten maaien.

Jan is in de buurt langs de deuren gegaan op zoek naar camerabeelden. Helaas heeft dat tot nu toe niets opgeleverd. "Dus mocht iemand die dit leest meer weten, neem dan vooral contact op met de politie."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!