Enorm luxe villa blijft onverkocht, geboden 3,3 miljoen euro is te weinig

11 juni om 20:11 • Aangepast dinsdag om 19:20
nl
Het luxe huis dat Roger Lips liet bouwen in Uden blijkt toch weer niet verkocht. De huidige eigenaar vindt de geboden 3,3 miljoen euro toch echt te weinig. Ooit was de villa 20 miljoen euro waard.
Profielfoto van Carlijn Kösters
Geschreven door

Wie Roger Lips nog niet kent, moet zich een ex-vastgoedmagnaat met een James Bond-huis voorstellen. Zijn villa aan de Heinsbergenstraat in Uden heeft een zwembad dat tevoorschijn komt met een druk op de knop, zes slaapkamers, vier badkamers, een bioscoop en een gigantische keuken. 20 miljoen was het waard, toen hij het in 2008 liet bouwen. Tot hij in 2013 failliet werd verklaard, de kiet verkocht en met zijn 14 auto's naar Dubai vluchtte.

Terwijl Lips geniet van zijn tijd in de Arabische Emiraten, zit het Openbaar Ministerie hem op de hielen. Lips zou faillissementsfraude hebben gepleegd en geld wit hebben gewassen. Samen met zijn vrouw werd hij ervan verdacht dat ze 11 miljoen hadden weggesluisd. In april dit jaar werd er vier jaar cel tegen hem geëist.

Ondertussen had de miljoenenvilla in Uden al een andere bewoner. Maar nu de koper overleden is en zijn vrouw het huis voor haar te groot vond geworden, zette ook zij het huis te koop. Eerst voor 11 miljoen. Toen voor 7,5 miljoen. En uiteindelijk voor vijf miljoen.

"En nu? Ja, goede vraag."

Meerdere mensen kwamen een kijkje nemen, maar niemand hapte toe. Uiteindelijk kwam er via een openbare veiling een bod van 3,33 miljoen, waarmee de kous af zou zijn. Maar dat vindt de verkoper, nu ze er een paar nachtjes over geslapen toch te weinig.

"En nu? Ja, goede vraag", zegt makelaar Leslie de Ruiter van Christie's International Real Estate. "Er waren tijdens de veiling 20 geïnteresseerden, dus het kan dat een van hen zich toch nog meldt. Als het de vijf miljoen niet haalt, prima. Maar tussen de 3,33 en vijf zit nog een flinke marge."

"En wat als dat ook niet werkt?", suggereert Leslie zelf alvast de vervolgvraag. "Dan gaat het huis opnieuw de verkoop in."

MEER OVER ROGER LIPS

Megavilla die Roger Lips liet bouwen geveild voor 3,3 miljoen euro

Vastgoedhandelaar Roger Lips mag strafzaak niet via video volgen

Celstraf geëist tegen gevluchte vastgoedman Lips

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!