Video

Eén knal veranderde leven agenten, taakstraf voor vuurwerkgooier

12 juni om 15:13 • Aangepast 26 juni om 02:04
nl
Een 20-jarige man uit Helmond die op oudejaarsdag 2022 zwaar vuurwerk gooide naar twee agenten, is woensdag door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot 240 uur taakstraf en drie dagen cel. Ook moet hij een schadevergoeding betalen. Een van de agenten liep ernstige gehoorbeschadiging op door de harde knal. Beiden hebben bovendien last van tinnitus (oorsuizen).
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Op de oudjaarsnacht, anderhalf jaar geleden, kregen agenten een melding om naar station Brandevoort in Helmond te gaan. Een groep jongeren zou daar vuurwerk hebben afgestoken in de fly-over, een brug over het spoor.

Ontploft op enkele meters afstand
Bij het pleintje voor het station werd vanuit een groep jongeren vuurwerk, een zogenoemde thunderking, gegooid richting de twee agenten. Het ontplofte met een luide knal op enkele meters van hen. Daarna gingen de jongeren ervandoor.

Kort daarna wisten de agenten de verdachte aan te houden. Op bewakingsbeelden was te zien dat hij degene was die het vuurwerk in de richting van de politie had gegooid.

Dit artikel kun je ook bekijken in onderstaande video waarin de presentator met behulp van AI is gegenereerd:

Omroep Brabant experimenteert met het laten presenteren van artikelen met behulp van AI. Hierdoor kunnen we met weinig moeite mensen bereiken die bijvoorbeeld moeite hebben met lezen of liever video’s kijken. De inhoud is gemaakt door journalisten en is geen vervanging voor echte presentatoren. Reageren? Mail ons: [email protected].

Die ene knal gooide het leven van beide slachtoffers compleet overhoop. Ze zullen waarschijnlijk hun leven lang last houden van wat hen is overkomen. Agent Els zei eind vorig jaar tegen Omroep Brabant dat ze allebei bij elke knal in de stress schieten: "We zijn ons toen rot geschrokken.”

"Niemand ziet de paniek in mijn lijf als er iets hards op de grond valt", aldus Els. "Niemand ziet dat ik een concert oversla, omdat ik daar een dag van moet bijkomen. Dat ik drukke kroegen vermijd, omdat de herrie me uitput. Als ik bedenk dat dit komt doordat iemand expres zwaar vuurwerk naar ons gooide, wil ik huilen en voel ik boosheid tegelijk."

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:
Agent Els werd bekogeld met vuurwerk en daar heeft ze nog steeds last van

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!