25.000 museumkaartjes voor kids binnen kwartier weg: provincie lapt bij

20 juni om 13:40 • Aangepast 5 juli om 02:05
nl
Struinen tussen de Van Goghs of turen naar abstracte kunst: de provincie wil dat ook kinderen de kans krijgen dat te doen. Met de regeling genaamd Museumschatjes kunnen basisschoolleerlingen van groepen 5 tot en met 8 een gratis museumkaartje krijgen. Deze regeling is zo populair dat de beschikbare 25.000 kaartjes enkele weken geleden binnen een kwartier al weg waren. Nu komt de provincie met nog eens 12.500 kaartjes extra.
Profielfoto van Rik Claessen
Geschreven door

De 25.000 gratis kaartjes vlogen de deur uit. "Dit soort taferelen zie je normaal gesproken alleen bij concerten van grote internationale popsterren", laat gedeputeerde Bas Maes van cultuur en erfgoed weten. Er moest iets gedaan worden om nog meer kinderen de kans op een museumkaartje te geven: de provincie trekt daarom de portemonnee.

50.000 euro extra
De bedoeling van Museumschatjes is leerlingen van groepen 5 tot en met 8 van het basisonderwijs te inspireren door museumbezoek. Aangezien alle kaartjes zo ontzettend snel vergeven waren, visten veel mensen achter het net. Om een glimlach te toveren op de sippe gezichtjes van kinderen die nu niet een kaartje voor een museum konden bemachtigen, steekt de provincie fors meer geld in de regeling. Met maar liefst 50.000 euro extra komen er 12.500 nieuwe kaartjes beschikbaar.

Die 12.500 gratis kaartjes worden woensdag 19 juli om 15.00 uur beschikbaar gesteld. Mensen kunnen zich inschrijven op de site van Erfgoed Brabant.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Met een euro van iedere Brabander blijft deze Van Gogh in de provincie

Schilderij Van Gogh gestolen door nazi's: museum haalt doek weg

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!