Video

Raff (10) loopt samen met Oranje-speler Nathan Aké het veld op

21 juni om 20:15 • Aangepast 5 juli om 02:05
nl
Stel. Je bent 10 jaar oud en ineens hangt er een enorme karper aan je hengel. Of je mag zomaar een razendsnel ritje maken in een aardbeienrode Lamborghini. Dat geweldige geluksgevoel overheerst vanavond bij Raff uit Sambeek, want hij mocht samen met Nathan Aké van Oranje het veld oplopen voor de wedstrijd Nederland-Frankrijk.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

De 10-jarige Raff deed mee aan een actie van een supermarkt en niet lang daarna kreeg hij een telefoontje. "Ik kreeg te horen dat ik had gewonnen", vertelt hij nog steeds vol ongeloof in het Jeugdjournaal. "Ik dacht, hoe dan! Die kans is zo klein."

"Hoe dan! Die kans is zo klein."

De prijs was er niet zomaar één: hij werd verkozen tot spelersmascotte en mocht daarom hand in hand met een voetballer het gras oplopen in het stadion van Leipzig. Ongekend blij was hij. "Ik kon het niet geloven, en rende het hele huis door! " Zijn broertje van 12 baalde wel een beetje. "Ja, die was wel jaloers", zegt Raff. "Maar nu is hij wel blij voor mij dat ik er naartoe mag."

Wie de speler werd waar de kleine Oranje-supporter naast mocht lopen, was nog even afwachten. Zelf hoopte hij op Virgil van Dijk. "Hij is aanvoerder en ik vind het een hele goede verdediger", zegt hij. "Ik wil zeker een praatje maken en misschien ook een knuffel geven." Die knuffel ging dus naar verdediger Aké.

Het duel tegen Frankrijk begon om negen uur. Raff zal de wedstrijd volgen vanaf een mooi plekje op de tribune.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Dubbeldekker aan kop bij springende Oranje-massa met Links Rechts

Vluchtelingenopvang viert EK-feestje en kleurt blauw-geel en oranje

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!