Video

Dodelijke schietpartij op straat: 'Pistool werd gericht op verpleegkundige'

24 juni om 11:37 • Aangepast 5 juli om 02:08
nl
Veel kinderen waren zondagavond getuige van de dodelijke schietpartij van zondagavond aan de Rode Kruislaan in Eindhoven. Op basisschool De Ontmoeting wordt er maandag in de klassen nagepraat over wat er is gebeurd. Ook veel andere buurtgenoten zagen de schietpartij op straat gebeuren, het is het gesprek van de dag in de wijk. "Het slachtoffer stortte voor mijn ogen neer."
Profielfoto van Jan Peels
Geschreven door

In de klassen van basisschool de Ontmoeting in Eindhoven wordt er maandag nagepraat over wat er een dag eerder in de wijk is gebeurd, zegt de schooldirecteur. "Ouders hebben me erover aangesproken bij het begin van de lessen vandaag. We praten er zeker over in de klas. Maar we kijken vooral wat er uit de kinderen komt over wat er gebeurd is aan Rode Kruislaan." zegt schooldirecteur Esther Baten.

Ook bij andere buurtbewoners is de shock een dag later nog groot. "Ik was in de badkamer toen ik hoorde dat er geschoten werd. Ik ben er meteen naartoe gegaan", vertelt Fidan, die er tegenover aan de Rode Kruislaan woont. Hij is nog zichtbaar aangeslagen als hij vertelt wat hij aantrof toen hij het slachtoffer op straat zag liggen. "Hij was in zijn hoofd geraakt."

Er werd zondag tot laat onderzoek gedaan op de plek van de schietpartij:

Een ooggetuige, die liever niet zijn naam zegt, reed aan de overkant van de weg toen er geschoten werd. "Ik had niet meteen door wat er aan de hand was, omdat mijn autoradio vrij hard stond. Het slachtoffer stapte uit de rode auto en stortte voor mijn neus neer. Een andere auto met een verpleegkundige kwam toevallig aan uit een zijstraat. Toen ze stopte, kreeg ze in de auto een pistool op haar gericht", vertelt de ooggetuige verder.

Haar partner, die politieagent is, is een van de daders nog achterna gerend. "Ik heb zelf 112 gebeld. Het duurde vier minuten dat ik in de wacht stond bij 112, ik heb opgehangen en werd enkele minuten later teruggebeld." Het viel de ooggetuige verder op dat er op de achterbank van de auto van het slachtoffer een kinderstoeltje zat.

Marcia Jansen was net haar twee twee kinderen (6 en 8) naar bed aan het brengen. "Ik zag wat er gaande was en heb ze naar de achterkant van ons huis gebracht, zodat ze niet alles mee zouden krijgen. Ik woon recht tegenover de plek waar het gebeurd is. We mochten ons huis niet meer uit. Er waren heel veel mensen, onder wie veel kinderen. De politie had moeite om ze op afstand te houden", zegt Marcia. "Het is ongelofelijk dat zoiets voor je deur kan gebeuren."

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Het slachtoffer van de schietpartij is in het ziekenhuis overleden, meldde de politie maandag

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!