Video

McDonald's mag geen restaurant in Deurne bouwen: 'Oorlog nog niet gewonnen'

24 juni om 20:50 • Aangepast 5 juli om 02:03
nl
Voorlopig komt er toch geen McDonald's in Deurne. De vergunning om een restaurant te bouwen in de wijk Walsberg is afgewezen door het college van burgemeester en wethouders. Voor veel inwoners is het een grote opluchting, aangezien zij de komst van een het fastfoodrestaurant niet zagen zitten. Toch gaat de vlag nog niet uit, want McDonald's heeft nog zes weken om in beroep te gaan.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Eind vorig jaar heeft McDonald's een aanvraag ingediend om een restaurant te gaan bouwen in Deurne. Daarover ontstond veel commotie. Veel inwoners van het dorp zagen de komst van de fastfoodketen niet zitten. Spandoeken werden er opgehangen en ook een petitie werd door ruim 1400 mensen ondertekend.

De inwoners lijken nu hun zin te krijgen, want voorlopig mag McDonald's geen vestiging gaan bouwen op het terrein van partycentrum Van der Putten. Volgens het college van burgemeester en wethouders is er geen sprake van een goede ruimtelijke ordening. Er wordt voorlopig geen vergunning afgegeven. Daarmee is de komst van de het fastfoodrestaurant nog niet definitief van de baan. Binnen zes weken kan McDonald's nog in beroep gaan.

Bewoners leggen uit waarom ze geen McDonald's in Deurne willen:

Maarten van Ooij van de dorpsraad is een van de vele inwoners die zich sterk verzet tegen de komst van een McDonald's in Deurne. Hij is blij met de uitspraak, maar blijft voorzichtig. "We hebben de eerste slag gewonnen, maar nog niet de oorlog", zegt Van Ooij.

"We zijn blij dat het college het verzoek heeft afgewezen. Maar McDonald's kan in beroep nog een nieuwe aanvraag indienen. De vlag gaat pas uit bij een definitieve nee. Maar het blijft nog even spannend."

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

In februari werd er in Deurne al geprotesteerd tegen de komst van de McDonald's

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!