Maatregelen na branden in Oosterhout, camera's en pand gaat op slot

25 juni om 14:46 • Aangepast 5 juli om 02:05
nl
Na de vernielingen en branden bij een appartementencomplex in aanbouw aan de Bredaseweg in Oosterhout gaat de gemeente Oosterhout ingrijpen. Vanaf dinsdag is het pand op slot en er komen voor een periode van zes weken camera's te staan. Waarnemend burgemeester Frans Backhuijs hoopt hiermee het vandalisme te stoppen.
Profielfoto van Wim Coenen
Geschreven door

De appartementen in aanbouw zijn de afgelopen weken doelwit van branden en vernielingen. In een week tijd werd er twee keer brand gesticht en er was ook een derde poging. Het is de bedoeling dat er dertien woningen worden gebouwd, maar de bouw is door de incidenten stilgelegd.

Buurtbewoners zeiden zondag tegen Omroep Brabant dat zij denken dat de acties gericht zijn tegen de aannemer.

"We verwachten dat de maatregelen bijdragen aan de rust in uw straat."

In de brief aan de bewoners zegt waarnemend burgemeester Backhuijs de maatregelen te nemen voor hun veiligheid. "Door het plaatsen van camera’s proberen we het vandalisme te keren. De verwachting is dat dit zal bijdragen aan het herstel van de rust in uw straat."

De gemeente zegt de privacy van buurtbewoners te respecteren, omdat de camera's niet 'in woningen' filmen en panden worden afgeschermd.

Uit al beschikbare camerabeelden zou blijken dat er bij een van de brandstichtingen twee mensen wegrenden. Een van hen liep daarbij mogelijk brandwonden op. Het cameratoezicht van de gemeente duurt tot 6 augustus. Dan kijkt de burgemeester of het nog langer nodig is.

DIT IS OOK INTERESSANT:

Brand teistert deze nieuwbouwhuizen voor de derde keer binnen een week

Weer brand bij nieuwe appartementen: daders op beeld, brandstichter gewond

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!