Moeders en kinderen doodgereden: Omar E. vrijgelaten in drugszaak

25 juni om 12:59 • Aangepast 5 juli om 02:06
nl
Omar E., die man die in september 2022 twee moeders en twee kinderen doodreed in Oud Gastel, is vrijgelaten. Dat heeft de rechtbank maandag bepaald. E. zat in de cel voor drugshandel. Maar hij heeft zijn straf vermoedelijk al uitgezeten. Voor het dodelijk ongeluk zat hij niet meer vast.
Profielfoto van Willem-Jan Joachems
Geschreven door

Voor dat ongeluk kreeg Omar E. onlangs vier jaar cel en een rijontzegging van tien jaar. Het OM vond dat te weinig en had acht jaar cel geëist. Wanneer het hoger beroep bij het Hof in Den Bosch dient, is nog onbekend. Mogelijk pas in 2025 .

Opgepakt en weer vrij
Omar E. zat na het dodelijk ongeluk een paar maanden in de gevangenis, maar de rechter liet hem in maart 2023 vrij uit voorarrest in afwachting van het proces. Daaraan waren wel voorwaarden verbonden: zo moest hij zijn paspoort en rijbewijs inleveren en kreeg hij een meldplicht. En hij mocht geen misdrijf plegen.

Eind juli 2023 werd E. gezien toen hij in zijn straat in Roosendaal een boodschappentas aan iemand gaf. Bij een controle kort daarna ontdekte de politie dat er softdrugs in zaten.

E. had zelf geen drugs in huis maar wel geld en een verdacht notitieboekje. Daarom werd hij aangeklaagd.

Drugszaak
Afgelopen vrijdag stond hij voor de rechtbank in Breda voor wiethandel, bezit van wiet en witwassen. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste één jaar celstraf. Maar omdat E. al bijna een jaar in voorarrest zit voor die zaak werd duidelijk dat dat directe gevolgen kon hebben. Zijn advocaat vroeg om onmiddellijke vrijlating.

De reden is simpel: als je minder straf krijgt dan geëist of die al hebt uitgezeten in voorarrest, dan is het onnodig om iemand langer vast te houden.. De rechtbank besliste maandag tot vrijlating uit voorarrest. Daarmee wijst alles er op dat de op te leggen straf niet langer is dan zijn voorarrest maar zekerheid volgt pas later want er is nog geen uitspraak.

Omar E. krijgt volgende week officieel te horen wat zijn straf is in deze drugszaak. Het is nog onbekend of het een (gedeeltelijke) vrijspraak wordt of dat hij zijn straf al heeft uitgezeten. Dat laatste is dus het meest waarschijnlijk.

Mishandeling medewerker gevangenis
Naast het hoger beroep van het dodelijke ongeluk, hangt E. nog een rechtszaak boven het hoofd. Hij zou een medewerker van een gevangenis in Middelburg hebben mishandeld. De politierechter moet daar een oordeel over vellen.

In deze video kom je meer te weten over Omar E.:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!