Liveblog

112-nieuws: ongeluk met fatbike • motorrijder crasht tegen vangrail

10 juli om 06:42 • Aangepast donderdag om 15:12
nl
In dit liveblog hielden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Bekijk hier het 112-overzicht van vandaag:

Omroep Brabant experimenteert met het laten presenteren van artikelen met behulp van AI. Hierdoor kunnen we met weinig moeite mensen bereiken die bijvoorbeeld moeite hebben met lezen of liever video’s kijken. De inhoud is gemaakt door journalisten en is geen vervanging voor echte presentatoren. Reageren? Mail ons: [email protected].

Liveblog

23.02

Dit liveblog is gesloten

22.40

Ongeluk met brommer


Een jongen op een brommer is aangereden door een busje. Dat gebeurde op de Hogeweg in Deurne, vlakbij het Shell-tankstation. Mogelijk zag de bestuurder van het busje de brommer over het hoofd. De jongen is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
22.10

Ernstige crash met motor

Op de Molendijk in Berlicum is een motorrijder gecrasht. Het slachtoffer reed in een groep dat uit de richting van Schijndel kwam. Mogelijk zag het slachtoffer de bocht over het hoofd. De bestuurder botste met zijn motor namelijk tegen de vangrail dat over een viaduct loopt. Hij werd door de klap gelanceerd en kwam op het steile talud terecht. Een ambulance en de brandweer zijn ter plaatse gekomen. Met een redbak (een soort brancard) hebben zij het slachtoffer van het talud gekregen. Hij is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
21.58

Overval in Uden

Aan de Schoutenhoek in Uden is een bewoner thuis rond kwart voor negen overvallen. Dat gebeurde door een of meerdere mannen die aanbelden, meldt de politie. Er ontstond een worsteling nadat de bewoner de deur opendeed. Hierbij raakte hij licht gewond. De verdachten zijn gevlucht.

Volgens de politie zijn er 'voor zover bekend' geen wapens gebruikt. Het slachtoffer is door ambulancepersoneel nagekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

19.51

Systeemstoring op het spoor

Er rijden geen treinen tussen Eindhoven Centraal en Weert. Dat komt door een systeemstoring. Volgens NS duurt dit tot kwart over twaalf 's nachts.

18.03

Auto eindigt op z'n kant

Op de A2 richting Den Bosch is een auto gecrasht. Bij dat ongeluk waren geen andere voertuigen betrokken. Op een foto van Rijkswaterstaat-weginspecteur Wim op X is te zien dat de auto op z'n kant ligt. Er ontstond een flinke file omdat drie rijstroken afgesloten waren, inmiddels is de weg weer vrijgegeven.

Wachten op privacy instellingen...
17.44

Scooter botst achterop auto

De bestuurder van een scooter is op de Spoorlaan in Nieuwkuijk achterop een auto gereden. De 70 kilometerweg is eigenlijk verboden voor scooters. Het is onbekend wat de scooterrijder daar deed. Beide voertuigen liepen flinke schade op. De gewonde scooterbestuurder is naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
15.48

Explosie in Eindhoven geweest

Bij een huis in de Eindhovense Kreeftstraat is dinsdagavond een explosie geweest. Dat was rond half acht, meldt de politie. Aan een plantenbak is woensdagochtend nog de schade zichtbaar.

Vermoedelijk is er zwaar vuurwerk gebruikt in combinatie met een brandbare vloeistof. Dat ontplofte in de voortuin. Buurtbewoners snelden daarna toe met emmers water. De schade bleef beperkt, waarschijnlijk omdat een deel van de bom niet afging. De politie heeft tot een uur 's nachts onderzoek gedaan bij het huis.

De technische recherche heeft sporen veiliggesteld. De politie doet buurtonderzoek en is op zoek naar camerabeelden of getuigen. De bewoners van de woning willen liever niet praten met de media, ze hebben vertrouwen in het onderzoek.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
15.30

Deodorant uit truck gestolen

De politie heeft maandagochtend vijf Roemenen aangehouden die gestolen deodorant aan het overladen waren in een vrachtwagentrailer. Dat maakt zij vandaag bekend.

Een vrachtwagentrailer - gevuld met deodorant en sportschoenen - is in de nacht van zondag op maandag gestolen in Moerdijk. De politie trof deze aan in Asten, waar nog twee vrachtwagens en een tweede trailer met sportschoenen stonden. Vijf mannen, in de leeftijd van 21 tot en met 35 jaar, zijn opgepakt.

De verdachten hadden valse kentekenplaten en valse identiteitsbewijzen bij zich. Ook had een verdachte een vals rijbewijs op zak.

15.22

Advocaat bevestigt arrestatie

De vandaag in Hulten opgepakte man is inderdaad crimineel Jan B. Dat meldt zijn advocaat. "Ik kan bevestigen dat de aangehouden verdachte mijn cliënt Jan B. is. Meer kan ik niet melden. De politie heeft nog niet met mij de concrete verdenking gedeeld."

Lees hier meer

15.07

Stroomstoring in Deurne

Vanwege een storing zaten in Deurne zo'n 1900 huizen en panden een tijdje zonder stroom. Iets na half vier was dit opgelost. "De oorzaak wordt nog onderzocht", meldt Enexis.

Wachten op privacy instellingen...
14.31

Elektrische auto in brand

Op de Hilsebaan in Etten-Leur is vanmiddag een elektrische auto in brand gevlogen. Er raakte niemand gewond. Het vuur is geblust door de toegesnelde brandweer. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. De auto zal worden getakeld door een bergingsbedrijf.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
14.26

Gemeente sluit huizen na drugsvondsten

Twee huizen in Den Bosch zijn deze week voor vier maanden gesloten door de gemeente. Bij een actie van de politie werden er 'handelshoeveelheden drugs en vuurwapens' gevonden in de huizen. "In een woning aan de Rijnstraat werden 119 pillen, pepperspray, een knuppel en handvuurwapens gevonden", aldus de gemeente in een verklaring.

Het andere huis staat aan de Oude Vlijmenseweg. Daar werd een handelshoeveelheid cocaïne, gripzakjes en weegschalen gevonden. Ook hier werd een vuurwapen gevonden.

Foto: gemeente Den Bosch.
Foto: gemeente Den Bosch.
14.21

Brand in meterkast restaurant

Restaurant De Lachende Vis aan de Empelsedijk in Den Bosch is ontruimd vanmiddag nadat er brand uitbrak in de meterkast. De meterkast begon plots te roken. De meterkast is niet meer bruikbaar en het pand zit nu zonder stroom. Verder lijkt de schade binnen mee te vallen. Er kan geen voetbal meer gekeken worden vanavond. De meterkast moet vervangen worden.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
13.43

Brand in container van ziekenhuis

Er is eerder vanmiddag brand uitgebroken in een container van ziekenhuis Bernhoven in Uden. De container stond eerst binnen en werd naar buiten getrokken toen de brand werd opgemerkt. Wat er heeft gebrand is nog onduidelijk. De brandweer kwam ter plaatse en heeft het brandje geblust.

Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
13.00

Scooterrijder botst

Op de Kerkstraat in Helmond is een jongen op een scooter gewond geraakt. Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk. Er was in ieder geval geen ander verkeersdeelnemer bij het ongeval betrokken. Een meisje dat achterop de scooter zat raakte niet gewond. De jongen is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
12.32

Explosie bij restaurant in Eindhoven

Bij een restaurant op de Woenselse Markt in Eindhoven is vannacht rond half twee een vuurwerkbom gexplodeerd. Er vielen geen gewonden. Het rolluik liep wel schade op. De politie doet nog onderzoek en roept getuigen op om zich te melden.

"De explosie bij het restaurant ontstond vermoedelijk door het gebruik van zwaar vuurwerk in combinatie met een brandbare vloeistof", schrijft de politie.

Lees hier meer

11.02

Grote politie-inval bij topcrimineel Jan B.

De politie heeft woensdagochtend op de Hulteneindsestraat in Hulten een inval gedaan op het terrein van topcrimineel Jan B.. Er werd een arrestatieteam ingezet. Er is nog veel politie in de omgeving aanwezig. De straat is afgezet.

Lees hier meer

10.53

Man neergestoken bij politiebureau

Op de Claudius Prinsenlaan in Breda is woensdagochtend een man neergestoken. Dat gebeurde dicht bij het politiebureau. De politie was er snel bij en kon de dader overmeesteren met tasers. De dader raakte ook gewond, onder meer aan zijn hand.

Lees hier meer

09.41

Auto botst op stilstaande wagen

Op de Gemertseweg in Bakel is zojuist een auto op een andere wagen gebotst. Die andere wagen stond op dat moment stil voor een wegversmalling. De bestuurder van de auto die op de wagen inreed, raakte onder meer gewond aan haar been. Ze is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
06.30

Explosie bij theehuis in Bergen op Zoom

Bij een theehuis aan de Wouwsestraatweg in Bergen op Zoom is vanochtend vroeg een explosief afgegaan. Dat gebeurde rond halfvijf. Het pand is aan de voorkant flink beschadigd. Voor zover bekend is er niemand gewond. De politie is bezig met een onderzoek.

De omgeving van het theehuis is afgezet. De politie zette voor het onderzoek een explosievenverkenner in.

Explosie bij theehuis in Bergen op Zoom (Foto: Chritian Traets)
Explosie bij theehuis in Bergen op Zoom (Foto: Chritian Traets)
Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
00.15

Achtervolging bij Eindhoven, politie zoekt twee inzittenden bestelbus

Op de snelweg A2 heeft gisteravond rond elf uur bij Eindhoven een achtervolging plaatsgevonden. Dat gebeurde nadat een bestuurder van een witte bestelbus een stopteken van de politie had genegeerd. De achtervolging ging vanuit Eindhoven in de richting van Weert. Op een weiland in de doodlopende Opendijk in Weert werd de bestelbus klemgereden door de politie.

De twee inzittenden van de bestelbus gingen er te voet vandoor. Later bleek dat de bestelbus was gestolen. De politie doet verder onderzoek. De twee verdachten zijn voor zover bekend nog niet gevonden.

Achtervolging op A2, verdachten gaan er te voet vandoor (Foto: WDG/SQ Vision)
Achtervolging op A2, verdachten gaan er te voet vandoor (Foto: WDG/SQ Vision)
Politie op zoek naar verdachten (Foto: WDG/SQ Vision)
Politie op zoek naar verdachten (Foto: WDG/SQ Vision)
Foto: WDG/SQ Vision
Foto: WDG/SQ Vision
22.15

Steekpartij in Breda

Op de Gravinnen van Nassauboulevard in Breda is rond halfelf gisteravond een 29-jarige man uit Den Haag gestoken, zo meldt de politie. Het slachtoffer is behandeld en heeft aangifte gedaan. De dader is er vandoor. Verder liet de politie weten dat ze die dader probeert op te sporen. Ook de toedracht en aanleiding van de steekpartij wordt onderzocht. De dader en het slachtoffer zouden bekenden van elkaar zijn.

Politie en ambulance op de plek waar de steekpartij was (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Politie en ambulance op de plek waar de steekpartij was (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Het slachtoffer moest worden geholpen (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Het slachtoffer moest worden geholpen (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
21.30

Grote brand in Drunen

Rond kwart voor acht is gisteravond een zeer grote brand uitgebroken in een schuur bij een boerderij in Drunen. Mogelijk is de brand ontstaan door blikseminslag. De brand woedde in een pand dat aan de Duinweg ligt, vlakbij de Klinkert, in het buitengebied van Drunen. Er werden brandweerlieden ingezet uit verschillende omliggende plaatsen. Het vuur brak rond kwart voor acht uit en tegen tienen was het ergste leed geleden.

De Veiligheidsregio Brabant-Noord waarschuwt voor rookoverlast.

De brand woedde in een schuur (foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media/SQ Vision).
De brand woedde in een schuur (foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media/SQ Vision).
De brandweer is voorlopig nog wel bezig (foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media/SQ Vision).
De brandweer is voorlopig nog wel bezig (foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!