Video

Grote politie-inval en arrestatie op terrein van topcrimineel Jan B.

10 juli om 10:38 • Aangepast donderdag om 15:08
nl
Een arrestatieteam van de politie heeft woensdagochtend de 73-jarige Jan B. uit Hulten aangehouden. Zijn advocaat Brian de Pree, die hem eerder bijstond in een zaak over wapenhandel, bevestigt de arrestatie. De raadsman zegt nog niet van de politie te hebben gehoord waar zijn cliënt van wordt verdacht.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Er was rond elf uur nog veel politie op B's terrein in de Hulteneindsestraat aanwezig. Ook is de straat afgezet voor onderzoek.

Op het afgesloten terrein waar onder meer een stacaravan staat van de veroordeelde wapenhandelaar, werd in 2021 ook een inval gedaan. Toen werd er een drugslab aangetroffen. Waarom de inval woensdagochtend plaatsvond, laat de politie nog in het midden. Op grond van welke verdenking hij is gearresteerd, wordt ook niet gezegd.

Ook De Pree kan niet meer melden. "De politie heeft nog niet met mij de concrete verdenking gedeeld. Ze zijn voorlopig nog druk met van alles, rond het terrein van mijn cliënt."

Wapens
Jan B. is al heel vaak opgepakt. Hij kreeg celstraf voor een grote wapenzaak in de Randstad. Ook was hij in beeld voor het verbergen van een lijk, maar in die zaak is hij vrijgesproken.

B. is ook wel eens opgepakt en veroordeeld voor het bedreigen van onder andere burgemeester Boelhouwer van Gilze en Rijen, waar Hulten onder valt.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Drugslab ontdekt in schuur van wapenhandelaar Jan B. in Hulten

Jan B. had 'absurd veel wapens' maar noemt het zelf 'hobby', OM wil zes jaar cel

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!