Video

Inval bij topcrimineel Jan B.: politie vindt wapen in stacaravan

donderdag om 12:16 • Aangepast vrijdag om 12:09
nl
De politie heeft woensdag bij een inval op het terrein van de 73-jarige topcrimineel Jan B. in Hulten één wapen gevonden. Dat wapen lag in een stacaravan van Jan B., zegt zijn advocaat. De crimineel is woensdag op het terrein opgepakt door een arrestatieteam.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De politie doorzocht de caravan in de Hulteneindsestraat naar aanleiding van een anonieme tip. Jan B. is ter plekke aangehouden voor verboden wapenbezit. Dat bevestigt de politie donderdagmiddag.

"Er is groots onderzoek gedaan op het terrein van mijn cliënt naar aanleiding van een tip dat hij wapens verstopt zou hebben", zegt de advocaat van B..."Maar uiteindelijk heeft de politie slechts één wapen aangetroffen. Dat wapen was niet verstopt, maar is gevonden in het deel waar hij verbleef. Het onderzoek is met veel bombarie aangepakt, maar er is niet veel van overgebleven."

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.

Zitting is vrijdag
De zoekactie aan de Hulteneindsestraat heeft de hele ochtend geduurd. Na afloop maakte de politie bekend verschillende spullen in beslag te hebben genomen. B. moet zich vrijdag verantwoorden in de rechtbank in Breda.

Crimineel
Jan B. is al heel vaak opgepakt. Hij kreeg celstraf voor een grote wapenzaak in de Randstad. Ook was hij in beeld voor het verbergen van een lijk, maar in die zaak is hij vrijgesproken.

B. is ook wel eens opgepakt en veroordeeld voor het bedreigen van onder andere burgemeester Boelhouwer van Gilze en Rijen, waar Hulten onder valt.

Kijk hier naar beelden van de inval:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!