Het beste terras van Brabant ligt in dit kleine dorp
De lijst wordt ieder jaar samengesteld door Misset horeca. In het totaal staan er vijftien Brabantse terrassen in de lijst. De Linde voert die dus aan.
Op deze dinsdag is het relatief rustig op het beste terras van Brabant, omdat het weer niet helemaal meewerkt. Toch treffen we een groep fietsers uit Twente aan, die net een kopje koffie en gebak hebben genuttigd. Ze hebben geen idee dat ze op het beste terras van Brabant hebben gezeten, maar zijn het er wel mee eens: " Het was geweldig, helemaal top", zegt een man.
"De bediening was ontzettend vriendelijk en ze hebben heerlijk gebak." Een dame van de fietsgroep is het eens met de hoge notering van De Linde: "Het was heerlijk, ik heb echt genoten. We wisten niet dat dit het beste terras was, hadden er nog nooit van gehoord. Maar morgen weer!", zegt ze lachend.
"We doen ons best, met oprechte gastvrijheid."
Voor uitbater Tom van de Geijn kwam de hoge notering als een complete verrassing. Maandag was hij met een deel van zijn team bij de prijsuitreiking in het Limburgse Baarlo bij de winnaar van vorig jaar: "Wij wisten dat we in de top honderd zaten. Maar als je naam dan steeds niet genoemd wordt, dan is het steeds spannender."
Hoe bereik je zo'n hoge notering? " Wij zijn heel serieus bezig met ons vak en proberen iedere dag goed te presteren. Je best te doen, met oprechte gastvrijheid. En daar komt veel bij kijken, want de jury is heel streng", zegt Tom.
De jury let werkelijk op allerlei details. "Of je toilet in orde is, of je tafel niet wiebelt, ze zijn echt heel kritisch. Oprechte gastvrijheid en interesse in de gast, maakt dat wij denk ik deze hoge score hebben gehaald. Wij zijn heel trots op ons team. Het is te gek dat dit dan de beloning is."
"De jury let erop of de tafel niet wiebelt."
Het terras van De Linde doet goede zaken , zegt de uitbater. "Wij zijn een druk bezocht terras en investeren er veel in. En dat werpt zijn vruchten af, de gast weet ons goed te vinden. Wij zitten aan verschillende fiets- en wandelroutes, dus de zon hoeft maar een heel klein beetje te schijnen en wij hebben ons terras goed gevuld."
Ook voor het personeel is het natuurlijk een opsteker. Serveerster Jasmijn: Dit maakt ons als team nog hechter. We hebben er natuurlijk ook met zijn allen heel hard aan gewerkt om die titel te verdienen. Iedereen is wat scherper geweest en dat hopen we te blijven."
Volgens Jasmijn gaat het bij dat scherp blijven om details: " Plantjes op tafel, schoon bestek, alle drankjes met het etiketje naar voren, gasten zo snel mogelijk ontvangen. Iedereen doet wel echt heel erg zijn best hiervoor."
Extra reclame heeft De Linde als goed lopende horecazaak niet echt nodig, maar de hoge notering is voor uitbater Tom wel een uitdaging: "Er zijn altijd verbeterpunten. Ik ben dus ook heel benieuwd naar de verslagen van de jury. Want er is een mystery guest geweest van de jury en die heeft heel kritisch naar onze zaak gekeken, wat we goed doen en minder goed doen. Dat bespreken wij intern."
"En ik ga ook heel erg mijn best doen om volgend jaar misschien nog hoger te eindigen", vervolgt hij. De uitdaging is om continue te presteren. Het is natuurlijk te gek dat wij in Reek zo hoog eindigen, terwijl er ook terrassen meedoen in bourgondische steden als Den Bosch, Eindhoven en Breda."