Tessel Linders

Tessel Linders

Regioverslaggever

Bij Omroep Brabant werkzaam als Regioverslaggever regio Oss, Bernheze, Boekel, Landerd, Meierijstad, Sint-Anthonis en Uden

Het mooiste van deze regio? Het is een heel divers gebied, met de grote bedrijven (en bedrijvigheid!) in bijvoorbeeld Meierijstad en Oss, maar ook die prachtige natuur van de Maashorst en het dorpse karakter van de kleine kernen eromheen.

Contact Bel of stuur een WhatsApp naar 040-2949492. Mail naar [email protected] |

Artikelen van Tessel Linders

Dorpsschooltje in Eerde heeft na twee jaar 'gekonkel' nog steeds geen nieuw gebouw

Het stinkt er naar het riool en het gebouw is inmiddels oud en verweerd. De Petrus en Paulus School in Eerde is al jaren aan vervanging toe. Het dorpsschooltje krijgt een prachtig nieuw gebouw dat aan de Eerdse kerk wordt gebouwd. Althans, dat zijn de plannen die al ruim twee jaar voortslepen. De ouders zijn er klaar mee, met al dat getouwtrek tussen de verschillende belanghebbenden. "Zonder al dat gekonkel had de nieuwe school er al gestaan."

Kinderen in Eerde demonstreren voor een nieuwe basisschool.

Heemhuus gaat tegen de vlakte in Sint Anthonis: 'Het gemeentehuis heeft een geweldige kelder'

Het 'Heemhuus' is niet te missen. Het karakteristieke pandje in de Breestraat in Sint Anthonis valt extra op door de ietwat bijzondere kleuren. Een herinnering aan de tijd dat ook de jongerenvereniging in het pand huisde. Maar het pand gaat aan het einde van het jaar tegen de vlakte om ruimte te maken voor een uitvalsweg naar een nieuwe woonwijk. De Heemkundekring staat dan op straat. "De gemeente heeft geen idee hoe belangrijk dit is."

De heemkundevereniging in Sint Anthonis is nu zelf ontheemd.

Rome moet de Luciakerk redden: 'Dit is de ziel en het hart van Ravenstein'

De Sint-Luciakerk in het hart van Ravenstein wordt al jaren niet meer gebruikt. Achterstallig onderhoud houdt de deuren van het huis van God gesloten. De parochie kan de kosten voor de restauratie niet langer ophoesten en is dus akkoord gegaan met de verkoop van de kerk. Het gebouw blijft behouden, maar de kerk wordt wel 'uit de eredienst onttrokken'. De kerk is dus kerk-af. Tot grote frustratie van de Stichting Loterijfonds Ravenstein. "Het is eeuwig zonde."

De Sint-Luciakerk in Ravenstein wordt aan de eredienst onttrokken.

Broers reviseren accu's van fietsen: 'Zelfs Samsung heeft interesse'

Tijd om te studeren hadden ze eigenlijk niet meer. Zoveel bestellingen kwamen er binnen. Wat begon als een hobby heeft in een paar jaar tijd een enorme vlucht genomen. De broers Koen, Wout en Stan van KWS Seuren in Beugen hebben inmiddels honderden klanten in binnen- en buitenland en sloten een fijne deal met Samsung voor de accucellen. "We begonnen op een zolderkamer van nog geen 40 vierkante meter," zegt Koen, "en kijk nu: een pand van 1100 meter en 20 man in dienst."

De broers Koen, Wout en Stan Seuren