Het publiek heeft altijd gelijk: welke verhalen werden in 2017 het meest gelezen en gedeeld?

EINDHOVEN - Het jaar 2018 is in zicht, een mooi moment om terug te blikken op het bijna afgelopen jaar. Journalisten kunnen dan bepalen wat volgens hen de belangrijkste nieuwsonderwerpen waren, maar we kunnen het ook gewoon aan het publiek overlaten. Welke verhalen werden het meest gelezen en het meest gedeeld via sociale media?
Zwerm grote wespen valt groep mensen aan in Eindhoven, vier gewonden naar ziekenhuis

Vier gewonden bij een aanval van een zwerm grote wespen in een park in Eindhoven, op 4 september. Sommige slachtoffers werden meer dan twintig keer gestoken. Ook de hond van de wandelaars werd te grazen genomen. Het dier sloeg op de vlucht maar is later teruggevonden. De gemeente liet het wespennest later verwijderen door een gespecialiseerd bedrijf.


Muizenkeutels, groene schimmel en vetsluiers: zes Brabantse restaurants onder toezicht


Zes restaurants in Brabant kwamen onder verscherpt toezicht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit te staan, omdat zij minimaal drie boetes in twee jaar tijd hadden gekregen.
Gebrek aan hygiëne in de restaurants, witte en groene schimmel, vettige vuilsluiers op rekken en roosters en veel, heel veel muizenkeutels, het kwam allemaal voorbij.


Terroristische dreiging bij concert Guus Meeuwis?

Een grote politiemacht was op de been tijdens het Groots met een Zachte G-concert op 9 juni in het Philips Stadion in Eindhoven. Een 29-jarige man uit Amsterdam, die bij de politie bekend stond als geradicaliseerd, werd opgepakt, omdat hij aan het filmen was bij het stadion en hiervoor geen duidelijke verklaring kon geven. Hij had geen kaartje en kon niet goed zeggen wat hij daar deed. Guus Meeuwis speelde langer door om paniek te voorkomen. De man werd verdacht van het voorbereiden van een terroristische aanslag, maar daarvoor was achteraf geen bewijs.


Boswachter knijpt oogje dicht bij boshut van kinderen

Veel waardering was er voor de actie van boswachter Floris Hoefakker. Hij ontdekte in het Liesbos bij Prinsenbeek een grote houten hut, gemaakt door kinderen. Eigenlijk is dat verboden, maar de boswachter besloot een uitzondering te maken. Hij liet een briefje achter: "Wat hebben jullie een ontzettend mooie hut gemaakt. Eigenlijk mag het niet, maar de boswachter laat hem staan als jullie bouwen met natuurlijke materialen, takken gebruiken die op de grond liggen, en jullie je afval netjes opruimen." En hij gaf de kinderen nog een tip: "Ga heel veel buitenspelen!"


Sneeuw zorgde voor files, ongelukken en problemen met openbaar vervoer

Het komt bijna nooit voor dat er code rood wordt gegeven voor extreme weersomstandigheden, maar op 11 december was het zover. Hevige sneeuwval en gladheid zorgden voor grote problemen op de weg. Er stond 200 tot 300 kilometer file op de Brabantse snelwegen, net zo lang als een rit van Eindhoven naar het Noord-Franse Calais.  Sommige reizigers deden er meer dan vier uur over om thuis te komen. Veel bussen stonden stil en Eindhoven Airport ging tijdelijk dicht.


Gezin levert huissleutels in bij bank: ‘Wij willen niets meer met ING te maken hebben'

Na acht jaar had een Nuenense familie haar villa in Nuenen eindelijk verkocht. Althans, dat was de bedoeling, maar de ING-bank weigerde de verkoop van het huis met een restschuld van 230.000 euro. Het boze gezin leverde daarom de huissleutel én bankpasjes in bij een kantoor van de bank. “Het is een actie uit wanhoop”, vertelde de bewoonster gefrustreerd. “Kennelijk is de bank dus eigenaar van ons huis en daarom geven we de sleutels aan hen. We stoppen ook met betalen.”

Topless vrouwen wassen tractoren, een boerendroom komt uit

Boeren konden begin september hun geluk niet op. In Loosbroek wasten vier topless vrouwen hun tractoren, gratis en voor niks. De belangstelling was enorm, veertig tractoren werden aangemeld. Ook waren er vijfhonderd toeschouwers om de wasbeurt van de bikinibabes te aanschouwen.


Zeer grote brand bij restaurant Etenstijd in Tilburg, pand op instorten

Een zeer grote brand legde op 5 april restaurant Etenstijd in Tilburg in de as. Daarmee kwam er een eind aan de immens populaire eetformule van de ondernemersfamilie Meurs. De brand brak uit in een frituurpan. Binnen de kortste keren stond het hele pand in lichterlaaie. 175 gasten moesten het restaurant in allerijl verlaten. Inmiddels is duidelijk dat Etenstijd niet meer wordt opgebouwd. Op de plek van het restaurant komen luxe appartementen.Kempi bedreigt ex-vriendin met pistool, rapper hardhandig gearresteerd

Rapper Kempi werd in september hardhandig door de politie in de boeien geslagen. Hij zou zijn ex-vriendin in Helmond met een pistool hebben bedreigd. De arrestatie werd gefilmd. Daarop is de rapper te horen: "Ik krijg geen adem, man. Ik stik, ik stik." In 2016 werd Kempi nog veroordeeld voor drugs- en vuurwapenbezit en hij moest ook al eens de cel in voor loverboypraktijken. In 2011 zat hij vast voor het mishandelen van zijn vriendin.


Dit verhaal hoort bij het algemene jaaroverzicht van het Brabantse nieuws in 2017. Klik hier en scroll door de nieuwsrijke maanden.
Meer over dit onderwerp:
JAAROVERZICHT 2017