Beelden van ontvoering baby in Breda: 'Ik zag die man ineens rennen'

9 mei 2017 om 00:01 • Aangepast 21 november 2020 om 01:26
nl
De verwarde man die maandagmiddag in Breda een baby meenam, is gearresteerd in Oosterhout. Joery Moerkens uit Oosterhout zag het allemaal gebeuren. Hij reed toevallig in de buurt en maakte een filmpje van de arrestatie.
Profielfoto van Dirk VerhoevenProfielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door
Dirk Verhoeven & Raymond Merkx

Op het filmpje is te zien dat de man met het kind om de auto van Joery rent. “Ik zag eerst de politie met een flinke vaart voorbij rijden. Ik dacht even snel een leuk snapchatfilmpje te maken voor mijn vrienden. Maar toen zag ik ineens die man rennen. Ik vond het doodeng!”


Rustig
Uiteindelijk werd de man overmeesterd door de politie. “Dat gebeurde opvallend rustig. Hij had een baby vast.” Ambulancemedewerkers hebben zich over de enkele weken oude baby ontfermd.

Volgens Moerkens maakte de man een verwarde indruk. "Hij keek heel raar uit zijn ogen. Als een politieagent je vraagt om stil te blijven staan, en je reageert er niet op, dan is er iets niet goed in je hoofd."

De politie in Breda ging maandagmiddag met tientallen eenheden op zoek naar de 33-jarige verwarde man die rond halfvier een baby ontvoerde vanaf hulpinstelling Veilig Thuis aan de Sint Ignatiusstraat.

Veilig Thuis laat aan Omroep Brabant weten dat het wel bij hen gebeurde, maar dat ze hun vergaderzaal beschikbaar hadden gesteld aan iemand anders. "Het was bij ons, maar wij hebbn er verder niks mee te maken. Wij hebben wel alarm geslagen toen het gebeurde. En we zijn ontzettend geschrokken natuurlijk", aldus Debbie Maas van Veilig Thuis West-Brabant.  

Honden
Bij de zoekactie werden ook speurhonden en een politiehelikopter ingezet. Treinen rond station Breda reden uit voorzorg stapvoets. Gevreesd werd dat de man zichzelf of de baby iets aan zou doen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.