Video

Oorzaak brand villa Johan V. nog onduidelijk: 'Ik ga nog steeds uit van een aanslag'

23 juni 2017 om 17:23 • Aangepast 21 november 2020 om 00:10
nl
Het politieonderzoek naar de brand van de villa van Johan V. aan de Ouwer in Etten-Leur heeft tot nu toe niets opgeleverd. Aanvankelijk werd gedacht dat er sprake zou zijn van een aanslag, maar ook daar heeft de politie geen sporen van gevonden.

De villa brandde in het weekend van 25 maart tot de grond toe af.

Nieuwe feiten
Het vuur ontstond vermoedelijk na een explosie. Lange tijd werd er onderzoek gedaan in en rond de verwoeste villa. Volgens een politiewoordvoerder wordt dat onderzoek pas hervat als er nieuwe feiten boven water komen.

Wachten op privacy instellingen...

Buurtbewoners verbaasd
Woensdag begon de sloop van de villa. Dat dat zo lang duurde zorgde voor irritaties bij buurtbewoners. "Het is geen prettig gezicht", aldus buurman Ger Musters.

"Ik ga er nog steeds van uit dat het om een aanslag gaat. Vreemd dat ze niets hebben kunnen vinden", reageert een overbuurman verbaasd. Volgens een buurvrouw stond het pand, na een enorme explosie binnen anderhalve minuut in lichterlaaie. "Dat kan echt niet bij een normale brand. Ik weet wat ik gezien heb."

Musters: "Als ze niks hebben kunnen vinden, dan zal het misschien zo zijn. Je hoort een paar flinke knallen en glasgerinkel dus wij dachten er wel aan. Zeker ook gezien de dingen die er vooraf gebeurd zijn.

Wachten op privacy instellingen...

Twee jaar geleden brandden twee auto's af op de oprit van Johan V. Eind 2016 werd er een hennepkwekerij aangetroffen.

Drugssmokkel
Johan V. kreeg enkele weken voor de brand vier jaar celstraf omdat hij betrokken was bij de invoer van grote hoeveelheden cocaïne via de Rotterdamse haven. Zowel zijn advocaat als de politie gingen ervan uit dat het om een aanslag ging.

ZIE OOK: Villa compleet verwoest door vlammenzee, brand ontstaan na knal



Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.