Video

Man die onder invloed 22-jarige Anouk doodreed, moet 3 jaar de cel in

19 juli 2017 om 15:36
nl
Vincent B. moet drie jaar de gevangenis in voor het doodrijden van de 22-jarige Anouk Schuurmans uit Geffen. De man uit Nijmegen kreeg woensdag ook volgens de eis van het OM tbs met dwangverpleging en vijf jaar rijontzegging opgelegd door de rechtbank in Den Bosch.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

Afgelopen nieuwjaarsnacht ging het mis. Anouk fietste vanuit haar woonplaats Geffen naar Oss. Op de kruising van de Doctor Saal van Zwanenbergsingel en de Ruwaardsingel werd Anouk kort na één uur aangereden door Vincent B. Ze overleed in een ziekenhuis.

De 28-jarige Vincent zou te veel hebben gedronken en eerder die dag had hij cocaïne gebruikt. Op de bewuste avond reed B. volgens getuigen te hard. Hoe hard precies, is niet meer te achterhalen. De man was met zijn autoradio bezig toen hij dacht dat hij moest uitwijken voor een andere auto.

Kenteken
Het bleek om een rood verkeerslicht te gaan. Anouk had voorrang: haar verkeerslicht was groen. Na de aanrijding reed B. door. Zijn kenteken werd op de plaats van het ongeluk gevonden. B. bekende drie dagen later dat hij Anouk had doodgereden.

B. mocht die avond eigenlijk niet autorijden. Een week voor het dodelijke ongeval was zijn rijbewijs ingenomen omdat hij in zijn woonplaats door rood was gereden.

Schadevergoeding
De rechter rekent het B. zwaar aan dat hij met een rijontzegging onder invloed van alcohol achter het stuur kroop. "Hij betuigde weliswaar spijt aan de nabestaanden, maar dit maakt geenszins de gevolgen van zijn handelen ongedaan", aldus de rechtbank. De man uit Nijmegen moet ook een schadevergoeding van 11.308,17 euro betalen aan de nabestaanden van Anouk.

Groot verdriet
Anouk was een geliefde inwoner van Geffen. Het verdriet in het dorp is groot. Veel vrienden en familie kwamen naar de rechtbank in Den Bosch voor de uitspraak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.