Honderden strobalen neergelegd als extra veiligheidsmaatregel bij Beneluxflat in Roosendaal [VIDEO]

16 augustus 2017 om 16:14 • Aangepast 20 november 2020 om 22:52
nl
Wooncorporatie AlleeWonen heeft 350 strobalen klaar staan om rond de Beneluxflat in Roosendaal te leggen. Een deel van de balen komt op het dak van het winkelcentrum te liggen om de dakbedekking te beschermen. Een ander deel van de strobalen ligt achter hekken aan de voorkant van de flat.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De eerste strobalen zijn woensdagmiddag met behulp van een kraan op het dak van winkelcentrum De Roselaar gelegd. Mocht er opnieuw een zijpaneel van één van de balkons loskomen, dan vallen ze dus op de strobalen en niet op de dakbedekking.

Wachten op privacy instellingen...

AlleeWonen en de gemeente Roosendaal maakten dinsdag een pakket aan  veiligheidsmaatregelen bekend Naast de strobalen komt er in entree van de flat een houten tunnelconstructie. Dit is een voorzorgsmaatregel omdat de toegangspui van het gebouw van glas is. 

Niet op balkons
Afgelopen zondag kwam er een zijpaneel van een balkon van de Beneluxflat naar beneden. Er raakte niemand gewond en de schade viel ook mee. Na een eerste onderzoek bleek dat er sprake is van betonrot. Bewoners van de 88 appartementen mogen sinds zondag hun balkon voorlopig niet meer op.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.