Strafproces rond Klaas Otto vertraagd, rechtszaak afgeblazen

5 september 2017 om 08:30
nl
De inhoudelijke rechtszaak rond Klaas Otto gaat volgende week niet door. De rechtbank heeft de zaak omgezet in een zogenoemde regiezitting, waarop de stand van zaken in het onderzoek wordt besproken. Voor de zitting in de extra beveiligde rechtszaal in Rotterdam zijn nog steeds drie dagen uitgetrokken, meldt de rechtbank in Breda.
Geschreven door

De behandeling van de zaak rond de oprichter van No Surrender zou ook zijn uitgesteld, omdat het Openbaar Ministerie (OM) vorige week op het laatste moment alsnog 1300 afgeluisterde telefoongesprekken aan de verdediging overhandigde. Dat meldt BNDestem dinsdag. 

'Explosieve taps'
Advocaat Louis de Leon zegt in de krant dat het voor hem en Otto onmogelijk is om de tapgesprekken voor volgende week woensdag af te luisteren. "De rechtbank begrijpt dat, want er zitten explosieve taps bij", aldus De Leon.

Bovendien zit Klaas Otto sinds vorige week vast in de gevangenis in Vught op verdenking van afpersing, bedreiging, witwassen en brandstichting. "Daar heeft bij geen computer en moet ik hem achter glas spreken." Volgens De Leon heeft justitie de vertraging aan zichzelf te danken. De verhuizing kwam nadat er een tip was binnengekomen over een op handen zijnde aanslag op de officier van justitie in de zaak.

Otto zit nu in een speciaal regime, wat inhoudt dat hij minder bewegingsvrijheid heeft dan de afgelopen maanden in gevangenis Torentijd in Middelburg. Hij zit, met een korte onderbreking, sinds juli vorig jaar in voorarrest.

Het Openbaar Ministerie in Breda wil in de krant niet reageren. Wanneer de inhoudelijke rechtszaak wel wordt gehouden, is nog niet bekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.