Verdachte (16) van moord op Savannah blijft langer vastzitten

8 september 2017 om 12:56 • Aangepast 20 november 2020 om 22:17
nl
De 16-jarige jongen uit Den Bosch die vastzit wegens de dood van het 14-jarige meisje Savannah uit Bunschoten stond vrijdag voor het eerst voor de rechter. De zaak werd nog niet inhoudelijk behandeld, het ging om een pro-formazitting. Daarin is besloten dat de verdachte drie maanden langer in voorarrest moet blijven zitten.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Eerder onderzoek naar het internetverkeer van de verdachte leverde meer bewijs op. Na dat onderzoek is de verdachte moord in plaats van doodslag ten laste gelegd. De volgende zitting zal op 24 november zijn. Op dit moment loopt er nog een forensisch onderzoek en een persoonlijkheidsonderzoek.

Er was veel familie van het slachtoffer aanwezig. De ouders van de verdachte waren ook bij de zaak. Omdat de verdachte nog niet volwassen is werd de zaak in beslotenheid besproken. Pers mocht niet bij de zitting zijn.

Wachten op privacy instellingen...


De advocaat van de verdachte zegt dat hij het zwaar heeft. "Hij krijgt ook mee wat er allemaal gezegd en geschreven wordt. Daar heeft hij het moeilijk mee."

Wachten op privacy instellingen...


Dood Savannah
Savannah werd op 1 juni als vermist opgegeven. Haar lichaam werd drie dagen later gevonden in het water bij industrieterrein De Kronkels in Bunschoten. De aanhouding van de verdachte volgde vier dagen later.

Savannah en de verdachte zouden elkaar kennen via sociale media. Op de dag van haar verdwijning had het tweetal afgesproken. Ze zijn op camerabeelden te zien. Volgens de verdachte zaten ze samen op het gras toen Savannah opeens wegliep.

Later is bij hem thuis de sleutel van Savannah’s fiets gevonden. De fiets zelf werd gevonden op vijf kilometer van de plaats waar haar lichaam is aangetroffen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.