Politieke crisis in Den Bosch afgewend, wethouder Kagie mag blijven

24 november 2017 om 01:04
nl
Het gemeentebestuur van Den Bosch hoeft niet verder met drie wethouders. Een motie van wantrouwen tegen wethouder Kagie haalde donderdagavond geen meerderheid. De raad van Den Bosch debatteerde donderdagavond over de politieke wanorde die ontstond door het vertrek van Bosch Belang uit de coalitie en het opstappen van wethouder Jos van Son.
Profielfoto van Jos Verkuijlen
Geschreven door

De fractie van Bosch Belang stapte vorige week uit de coalitie vanwege de discussie rond het zwembad in Den Bosch-West. Het besluit van Bosch Belang om de stekker uit de coalitie te trekken, zorgde voor vraagtekens over de positie van wethouder Paul Kagie van die partij.

LEES OOK: Bosch Belang stapt uit coalitie Den Bosch om uitblijven steun voor zwembad

Ook stapte vorige week wethouder Jos van Son op. Hij veroorzaakte onder invloed van alcohol een eenzijdig ongeluk in Maliskamp. Hierdoor dreigde er een college te komen met slechts drie wethouders.

LEES OOK: Bossche wethouder stapt op na ongeluk onder invloed van alcohol

Motie van wantrouwen
In eerste instantie was de hele raad het eens dat wethouder Paul Kagie als partijloos wethouder verder zou gaan. “Op het zorgdossier is ervaring nodig”, zegt Marianne van der Sloot van het CDA. “Het is een zware portefeuille. Wij willen daarom dat wethouder Kagie zijn klus klaart binnen het college.”

Toch was er tijdens het debat een moment dat bijna de hele oppositie een motie van wantrouwen tegen de wethouder ging steunen. Daarbij speelde vooral mee dat Kagie mee zou willen doen aan de komende verkiezingen en dat hij dan partijloos wethouder is, maar tegelijk wel politiek actief is. Na crisisberaad op initiatief van burgemeester Jack Mikkers kreeg de wethouder toch voldoende steun.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.