Video

Dit waren de mooiste dartswedstrijden van afgelopen seizoen [VIDEO]

23 januari 2018 om 14:09
nl
De overwinning van Rob Cross op Michael van Gerwen in de halve finale van het WK darts werd maandagavond tijdens het PDC-gala verkozen tot dé dartswedstrijd van 2017. In die keuze kunnen wij ons aardig vinden, maar er waren meer memorabele wedstrijden in het afgelopen jaar. De zes mooiste staan hieronder.
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

6. Michael van Gerwen deelt Phil Taylor ferme tik uit
Michael van Gerwen en Phil Taylor vochten in 2017 de nodige duels uit. Niet alleen op het podium, ook daarbuiten (tijdens interviews) waren er mooie clashes. Nadat Taylor van Van Gerwen had gewonnen tijdens de World Matchplay, liet 'MvG' een paar maanden later tijdens de Grand Slam of Darts weer eens zien wie de beste darter van de wereld is.

Wachten op privacy instellingen...


5. Benito van de Pas verliest thriller
Tilburger Benito van de Pas was in april heel dicht bij het winnen van de German Darts Open. Big Ben speelde een goede wedstrijd, tot zes gewonnen legs, tegen Peter Wright. Van de Pas kreeg een kans om het duel uit te gooien (dubbel zeven), maar kreeg dat net niet voor elkaar. Wat Wright vervolgens deed was indrukwekkend (en zuur) tegelijkertijd.

Wachten op privacy instellingen...


4. Waanzinnige Van Gerwen tegen James Wilson
Michael van Gerwen speelde vlak voor kerst op het WK tegen James Wilson. 'MvG' liet geen spaan heel van zijn tegenstander. Alle twaalf legs werden door de Vlijmenaar gewonnen. Het was geen moment een spannende wedstrijd, maar het was indrukwekkend wat Van Gerwen liet zien. Zelden domineerde een speler zo op het podium.


3. Berry van Peer in tranen tijdens Grand Slam of Darts
Het is geen leuk fragment, maar wel een memorabel. Berry van Peer uit Sprundel kampt met darteritus. Kort door de bocht: het lukt hem door mentale stress niet om zijn dart op tijd te gooien. Van Peer had er veel last van in zijn wedstrijd tegen Gary Anderson in november. Hij kreeg na afloop veel steunbetuigingen.


2. Michael van Gerwen wereldkampioen
Van Gerwen won op 2 januari 2017 voor de tweede keer in zijn loopbaan de wereldtitel. Dat deed hij door Gary Anderson in de finale te verslaan. Een geweldige prestatie van Mighty Mike, die daarmee een extra kroon zette op zijn toch al imposante carrière.

Wachten op privacy instellingen...


1. Rob Cross houdt Michael van Gerwen uit WK-finale
Wat een wedstrijd! Rob Cross won op 30 december 2017 in de halve finale van het WK na verlenging van Michael van Gerwen. Beide heren lieten waanzinnige dingen zien in een wedstrijd van hoog niveau. Maar ook eentje waarbij enorm veel spanning kwam kijken. De mannen hielden elkaar in evenwicht. De gelukkigste, Cross, won. De Brit werd twee dagen later wereldkampioen.

Wachten op privacy instellingen...


Komende vrijdag begint het nieuwe dartsseizoen. Dan wordt het toernooi The Masters gespeeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.