Video

Excuuslied van Rapper Boef is hit en staat op nummer één op Spotify

24 januari 2018 om 18:26
nl
Rapper Boefs nummer Antwoord, als excuus op de ontstane ophef, scoort hoge ogen. Het nummer staat vier dagen na zijn optreden bij Noorderslag op de eerste plek op Spotify. In het nummer blikt de rapper terug op de ophef die ontstond nadat hij hulpvaardige vrouwen 'kechs' noemde.
Profielfoto van Joris van Egmond
Geschreven door
Joris van Egmond

Boef kwam rond de jaarwisseling negatief in beeld door zijn vrouwonvriendelijke uitspraken. Hij had op social media drie dames die hem een lift gaven, uitgemaakt voor 'kechs', straattaal voor 'hoeren'. Politici spraken hun afkeer uit, radio-dj's weigerden hem te draaien en bij diverse festivals, zoals Paaspop in Schijndel, was de rapper niet meer welkom. 

Noorderslag

Maar hij mocht wel bij Noorderslag komen afgelopen zaterdag. Daar bood de Tilburgse rapper zijn excuses aan en liet hij zijn nieuwe nummer 'Antwoord' voor het eerst horen. Hij zingt daarin: 'Kijk wij rappers zeggen bitches enzo. Maar, wij vinden vrouwen echt niet minder ofzo. Wat ik zei, is niet goed en dat vinden wij ook. Iedereen maakt fouten en ook ikke, my bro'. 

Het blijkt een populair nummer. De clip op YouTube is ook al 1,7 miljoen keer bekeken. 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.