Drietal opgepakt voor massale vechtpartij in rechtbank van Den Bosch

7 maart 2018 om 11:46
nl
Drie mannen zijn woensdagmorgen opgepakt voor betrokkenheid bij de massale vechtpartij in de rechtbank van Den Bosch. Het gaat om twee mannen (20 en 22) uit Den Bosch en een 36-jarige man uit Maasmechelen in België. Er wordt nog gezocht naar een vierde verdachte. Meerdere arrestaties worden niet uitgesloten.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door

De vechtpartij ontstond op 21 februari tijdens een pro-formazitting over de dodelijke schietpartij op de parkeerplaats bij Beachclub Sunrise op Aquabest. In de rechtszaal werd de verdachte aangevallen door familieleden van Yassine Majiti, de man die werd doodgeschoten. 

Journalist bedreigd
Een journalist van Omroep Brabant werd bedreigd. Politieagenten grepen in en wisten de boel te sussen. De zitting werd geschorst en het gebouw tijdelijk ontruimd. 

De aangehouden verdachten zitten in beperkingen. Dit betekent dat ze geen contact mogen hebben met de buitenwereld. Het onderzoek wordt vanwege de onafhankelijkheid gedaan door de recherche in Eindhoven. Het drietal wordt om diezelfde reden later voorgeleid bij de rechtbank in Breda. 

Van groot belang
"Mensen van de rechtbank en politieagenten deden gewoon hun werk toen zij geconfronteerd werden met deze ongekende uitbarsting van agressie en geweld. Van groot belang dus dat deze verdachten zijn opgespoord, aangehouden en vervolgd zullen worden", aldus Nicole Zandee, hoofdofficier van justitie van Oost-Brabant.

Familieleden boden na de vechtpartij via hun advocaat excuses aan. Vanwege de vechtpartij wordt het verloop van de rechtszaak vervolgd in de extra beveiligde rechtbank

Yassine Majiti werd in november vorig jaar doodgeschoten op het parkeerterrein van Beachclub Sunrise op Aquabest. Daar was op dat moment een feest aan de gang. Later die maand werd de verdachte opgepakt die in de rechtbank is aangevallen. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.