Verdachte van beschieten huis Amethistdijk Roosendaal vrijgelaten, justitie verbaasd

6 april 2018 om 16:05
nl
De 20-jarige man die vastzat voor het beschieten van een huis aan de Amethistdijk in Roosendaal, is vrijdag vrijgelaten. Het gerechtshof in Den Bosch vindt dat er te weinig bewijs is om de man langer in voorlopige hechtenis te houden.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

De Roosendaler werd op 21 februari, enkele dagen na de schietpartij, aangehouden voor poging tot moord of doodslag. Vorige week oordeelde de raadkamer dat de verdachte langer in de cel moest blijven. De man ging met succes in hoger beroep.

Op het huis aan in de wijk Kortendijk  werden eind februari meerdere kogels afgevuurd. Een van de kogels doorboorde de brievenbus en het rolluik aan de voorkant. Er waren op het moment dat de knallen gehoord werden mensen in het huis, maar die raakten niet gewond.

Drugsruzie
Volgens burgemeester Jacques Niederer van Roosendaal ging het om een conflict tussen Marokkaanse families over drugs. Hij sloot de huurwoning voor vier weken, maar de rechter draaide dat terug.

Eerder werd in deze ruzie ook al geschoten. De 30-jarige bewoner van het huis was daarbij verdachte in de zaak en was net een paar dagen vrij. De 22-jarige Roosendaler Younes B. werd destijds op de Diamantdijk beschoten en raakte gewond. De politie is nog op zoek naar B. die mogelijk de opdrachtgever is van de aanslag op de Amethistdijk.

Man blijft verdachte
Dat de man is vrijgelaten, betekent niet dat hij geen verdachte meer is. "We hebben met verbazing kennisgenomen van de beslissing van de rechter. Hij blijft verdachte in de zaak. We gaan gewoon verder met het onderzoek", aldus woordvoerster Martine Pilaar van het Openbaar Ministerie in Breda.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.