Video

De wandelschoenen kunnen aan, de avondvierdaagse is gered in Oosterhout

20 april 2018 om 16:25
nl
Wandelliefhebbers in Oosterhout trek de stappers maar uit de kast en haal de rugzakjes maar tevoorschijn want de de 72e avondvierdaagse gaat door! Het was weken lang spannend of het evenement in Oosterhout nog een vervolg zou krijgen. De 74-jarige Gijs van Rijckevorsel en zijn vrouw Lies (72) kondigden begin deze maand aan met de organisatie van het evenement te stoppen door een tekort aan vrijwilligers.
Geschreven door

Maar de afgelopen weken zijn betrokken Oosterhouters met het bestuur van de organiserende stichting om de tafel gegaan om er samen voor te zorgen dat de avondvierdaagse gelopen kan worden. Het compleet nieuwe bestuur bestaat uit vrijwilligers van de Ronde Tafel 145 en JCI Oosterhout.

"We zijn ontzettend blij dat het gelukt is. We hebben er samen de schouders onder gezet met dit als resultaat", aldus Mathijs Raaijmakers. Samen met een aantal jonge enthousiastelingen zit hij sinds twee weken in het bestuur van het evenement.

Toekomst verzekerd
De nieuwe organisatie heeft er alle vertrouwen in dat het wandelevenement ook in de toekomst een vast plaats op de evenementenkalender zal houden. Wandelaars die drie, vijf of tien kilometer willen lopen, kunnen zich vanaf 4 mei inschrijven bij VVV Oosterhout.

Mensen die mee willen helpen om de avondvierdaagse tot een succes te maken en een stempelpost willen bemannen, kunnen zich melden bij de Stichting Willem van Duivenvoorde.

Teleurstelling
Oosterhout was in rep en roer toen de organiserende stichting begin deze maand met de organisatie van het evenement stopten. Want waar moesten de drieduizend Oosterhoutse deelnemers nu hun wegen bewandelen. Gijs organiseerde de avondvierdaagse al meer dan vijftig jaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.