Video

Vader herkent Tilburgse emblemendief (15) op bewakingsbeelden

8 mei 2018 om 10:38
nl
De politie weet wie de dief is die twintig emblemen van auto's stal in Tilburg. Maandag werden bewakingsbeelden van de dader uitgezonden in Bureau Brabant. De vader van de 15-jarige jongen herkende zijn zoon en meldde zich bij de politie.
Profielfoto van Marrie Meeuwsen
Geschreven door
Marrie Meeuwsen

De jongen zou in de wijk de Reeshof de emblemen van auto's hebben gestolen. De auto's raakten daardoor flink beschadigd. De jonge dief kreeg spijt na zijn daad en gaf de emblemen nog wel anoniem terug, inclusief excuusbrief.

Volgens een van de gedupeerden is er tussen de 5000 en 8000 euro schade aan de verschillende auto's.  De auto van Gertjan van Iersel heeft tussen de 600 en 700 euro schade. 

'Altijd gedacht aan kwajongensstreek'
Van Iersel zag de foto van de jongen maandagavond voorbijkomen op social media maar herkende hem zelf niet. Hij is wel blij dat de dader gepakt is. Van de jonge leeftijd van de dader kijkt hij niet op. "Ik heb altijd gedacht dat dit een kwajongensstreek zou zijn."

De honderden euro's schade aan zijn auto gaat hij proberen te verhalen op de dader.

Dader verhoord
De politie heeft de jongen dinsdagochtend verhoord. De officier van justitie bepaalt nu wat er met hem gaat gebeuren. De politie riep de dader al eerder op zich te melden. Toen dat niet gebeurde, zijn de bewakingsbeelden uitgezonden in het opsporingsprogramma.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.