Man (21) aangehouden in zaak Eindhovense schoolbrand, basisschool compleet verwoest

14 mei 2018 om 13:37
nl
De politie heeft een man aangehouden in de zaak rondom de Eindhovense schoolbrand. In juni van het vorig jaar werd basisschool Onder de Wieken volledig verwoest door het vuur. Vermoedelijk is de brand aangestoken.
Profielfoto van Edwin Vossen
Geschreven door
Edwin Vossen

De 21-jarige verdachte uit Eindhoven werd aangehouden op 30 april. Hij is toen verhoord over zijn betrokkenheid bij de brand. De opsporing en het onderzoek is nog in volle gang. Daarom komt de recherche nu pas met deze informatie naar buiten. 

De brand, die in juni vorig jaar het gebouw van basisschool Onder de Wieken volledig in de as legde, liet diepe sporen na bij de leerlingen en leraren. De brandweer rukte met groot materieel uit. Grote zwarte rookwolken waren in de wijde omgeving te zien.

Verdachte weer vrij

De politie vermoedt dat de brand is aangestoken. De 21-jarige verdachte die op 30 april werd aangehouden is ondertussen weer op vrije voeten. De leerlingen en leraren hebben weer een nieuw onderkomen gevonden.  

Uit onderzoek blijkt dat de brand zeer waarschijnlijk is veroorzaakt door een barbecue. Die werd na de brand in de buurt van het gebouw gevonden. De politie roept mensen die iets hebben gezien zich te melden. 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.