Geen lek rond vertrek 'handtastelijke' burgemeester Oosterhout

25 mei 2018 om 13:07
nl
Het onderzoek van de Rijksrecherche naar het lekken van vertrouwelijke informatie over het vertrek van burgemeester Stefan Huisman van de gemeente Oosterhout heeft niet geleid tot een verdenking. Volgens een verklaring van het Openbaar Ministerie 'is niet vast te stellen dat er is gelekt' uit een vertrouwelijke raadsvergadering, omdat de gevoelige informatie al eerder bekend was.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

De gemeente deed in februari aangifte vanwege een bericht van dagblad BN DeStem. De krant publiceerde informatie uit een onderzoek dat was uitgevoerd naar aanleiding van klachten van vrouwen over de burgemeester.

Handtastelijke burgemeester
VVD-burgemeester Stefan Huisman stapte eind januari op wegens grensoverschrijdend gedrag. De burgemeester had zich misdragen op de kerstborrel van de gemeente. De krant wist te melden dat vijf vrouwen klaagden over de handtastelijke burgemeester, die in hun borsten kneep.

Het rapport lag vertrouwelijk ter inzage voor raadsleden en was verder alleen bekend bij collegeleden en de hoogste ambtenaar. Pas in het besloten deel van de vergadering op 30 januari werd geheimhouding opgelegd. Toen stond de bewuste informatie al op internet. Het Openbaar Ministerie heeft het onderzoek afgesloten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.