Slachtoffers kluisjesroof Oudenbosch krijgen geld en spullen terug, maar dat is een 'complexe' zaak - Omroep Brabant

Slachtoffers kluisjesroof Oudenbosch krijgen geld en spullen terug, maar dat is een 'complexe' zaak

29 juni 2018 om 08:24
nl
De Rabobank in Oudenbosch is begonnen met het afwikkelen van claims van gedupeerden die geld zijn kwijtgeraakt tijdens de kluisjesroof die begin maart werd gepleegd. In juli wordt begonnen met het teruggeven van eigendommen zoals sieraden, munten en documenten. Dit nieuws is te lezen in een brief die vrijdag bij gedupeerde klanten op de deurmat valt.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

Maar het teruggeven van deze spullen is volgens de bank 'complex, omdat sommige spullen soms door meerdere mensen zijn herkend'. 

'Gaat maanden duren'
"Sieraden lijken vaak erg op elkaar en worden niet altijd in detail herinnerd", legt een woordvoerder van de bank uit. "We bespreken dit met de gedupeerde klanten en zoeken naar passende oplossingen en keuzes."

Het teruggeven van de herkende spullen gaat volgens de bank 'zeker enkele maanden duren'.

Opsluiten
De kluisjesroof gebeurde in de nacht van 3 op 4 maart. De twee bankrovers lieten zich opsluiten in het bankgebouw en gingen vierentwintig uur later met vuilniszakken geld, goud en zilver weer naar buiten. De politie hield eind april twee medewerkers van het Bredase beveiligingsbedrijf EBN aan. Justitie denkt dat zij de kluisjesrovers hebben binnengelaten.

In uitzendingen van Bureau Brabant en Opsporing Verzocht werden bewakingsbeelden van de roof getoond. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.