André V. (76) misbruikte jarenlang meisjes op camping Lierop: 7 jaar cel en tbs geëist

5 oktober 2018 om 15:08
nl
De 76-jarige André V. heeft vrijdagmiddag zeven jaar cel plus tbs met dwangverpleging tegen zich horen eisen voor het jarenlang misbruiken van twee meisjes op camping De Somerense Vennen in Lierop. Bij één meisje zou dat misbruik zeventien jaar hebben geduurd. V. stond op de camping bekend als een soort opafiguur, hij organiseerde regelmatig slaapfeestjes voor de kinderen.
Geschreven door

V. stond vrijdag voor de rechtbank in Den Bosch. Mocht de rechter geen tbs toewijzen, zo liet justitie weten, dan eist ze subsidiair negen jaar cel, onvoorwaardelijk.

Het slachtoffer, dat een verstandelijke beperking heeft, zou van haar negende tot en met haar zesentwintigste seksueel zijn misbruikt door de man. Volgens het OM was er ook sprake van verkrachting.

LEES OOK: Vrouw in rechtszaak over 17 jaar lang misbruik: 'Wat jij hebt gedaan, is slecht en om te kotsen'

'Het begon met strelen'
V. verklaarde vrijdag dat het misbruik begon met gewoon wat strelen. "Dat vond zij prettig. Het is mijn fout", verklaarde V. Ze wilde niet alleen douchen. Ik moest de kraan open en dicht draaien. En daar ging ik de fout in. Ik heb er spijt van."

Wachten op privacy instellingen...

Toen het meisje 16 jaar oud was, veranderde de relatie volgens V. in een gewone seksrelatie. “Ik heb haar nooit gedwongen”, zei hij. “Als ze iets niet wilde, gaf ze het ook aan."

Volgens de moeder van het meisje was destijds de algemene gedachte dat V. te vertrouwen was, omdat hij jaren geleden een pedofiel van de camping had verjaagd. Haar zoon is ooit misbruikt door die pedofiel. 

Pas veel later werd hen duidelijk dat die vriendelijke man toch niet te vertrouwen was. Het slachtoffer heeft een verstandelijke beperking en een autistische stoornis. Ze weet zich moeilijk te uiten, vertelt haar moeder. “Dat blijkt nu ook. Hij heeft haar jarenlang met de dood bedreigd. Als zij ooit iets zou vertellen, zou hij haar vermoorden”, zegt zij. “Ik weet nu wel wat hij met mijn dochter heeft gedaan. Alles, tot aan penetreren aan toe. Niet één keer, maar heel vaak.”

'Slecht en om te kotsen'
Het slachtoffer kwam zelf ook aan het woord tijdens de rechtszaak: "Wat jij al die jaren met mij hebt gedaan is slecht en om te kotsen. Niet alleen bij mij, maar ook bij anderen. Gelukkig voor hen waren de anderen nog te klein om het te beseffen. Bij mij begon het rond mijn achtste levensjaar, en duurde het tot vorig jaar, toen jij werd opgepakt."

 

Wachten op privacy instellingen...

Het andere meisje werd slachtoffer van V. tijdens een logeerweekend. Daar betastte V. haar met de hand en met de tong. “Hij zat met zijn tong bij mijn vagina,” verklaarde ze vrijdag. Het meisje was toen tien jaar oud. V. geeft toe dat het gebeurde. “Ik kan het niet terugdraaien.”

Wachten op privacy instellingen...

 

Volledig toerekeningsvatbaar
Volgens de psycholoog is de man volledig toerekeningsvatbaar en is er sprake van een afwijkende seksuele voorkeur. V. heeft volgens hem de neiging dingen kleiner te maken en de schuld bij anderen te leggen. 

Wachten op privacy instellingen...

'Wolf in schaapskleren'
De officier van justitie noemde hem 'een wolf in schaapskleren'. "André V. Vervult een soort van opa-rol, maar er gaat een monster in hem schuil. Het lijkt erop dat hij de meisjes uitkoos, omdat ze kwetsbaar waren. En dat is met een reden. Hij wierp zich op als redder in nood. Veroordeelde sterk een eerdere pedofiel en creëerde zo de mogelijkheid zelf te misbruiken."

Niet de eerste keer
In 2002 moest V. ook al voor de rechter komen vanwege ontucht met zijn 9-jarige kleindochter. Hij kreeg toen een celstraf van een jaar, waarvan 337 dagen voorwaardelijk, opgelegd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.