Explosie bij café en reeks brandstichtingen in Oss: twee verdachten opgepakt in Limburg

5 oktober 2018 om 16:08
De politie heeft de omgeving afgezet. (foto: archief).
De politie heeft de omgeving afgezet. (foto: archief).
De politie heeft vrijdagochtend twee mannen opgepakt voor de explosie bij Café Zaal ’t Berghje aan de Berghemseweg in Oss. Ze worden daarnaast verdacht van een reeks gewelddadige incidenten in de omgeving van Eindhoven en Oss. Dat meldt de politie.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Het gaat om een 29-jarige man uit Arnhem en een 28-jarige Roemeen zonder vast woonadres. Ze zijn opgepakt op een vakantiepark in het Limburgse Belfeld. In het vakantiehuisje werden meerdere vuurwapens gevonden en een aanzienlijke hoeveelheid drugs. Ook vond de politie duizenden euro’s aan contant geld. Een 25-jarige Roemeense vrouw die in het huisje was, is ook aangehouden.

Explosie
Op woensdag 15 augustus werd Oss opgeschrikt door een enorme knal. Bij het café aan de Berghemseweg ging een zwaar explosief af. Niemand raakte gewond.

De eigenaar van het café is blij dat twee verdachten zijn opgepakt. Toch zit hij nog met veel vragen. "Ik hoop dat er nu meer duidelijkheid komt over waarom iemand het op ons gemunt had", vertelt Antoine van Bergh. "Dat er een eind komt aan de onzekerheid." Hij denkt vrijwel iedere dag terug aan de aanslag. 

LEES OOK: '

Het opgepakte tweetal wordt ook verdacht van een reeks brandstichtingen. Op 20 februari werd een auto in brand gestoken voor een huis aan de Asterstraat Oss. Enkele dagen later werd opnieuw brand gesticht bij de voordeur van dit huis.

In september volgde een reeks branden. Zo werd in Leende een auto in brand gestoken. Ook bij een huis aan de Aengelbertlaan in Oss is twee keer brand gesticht.

De politie is nog op zoek naar een vierde verdachte.

 

 

Wachten op privacy instellingen...