Kogel door de kerk: Den Bosch krijgt toch zijn winterevenement, mét of zonder kerstboom

30 oktober 2018 om 20:02
nl
De gemeente Den Bosch laat weten dat de stad tóch zijn winterevenement krijgt onder de rook van de Sint Jan. Na veel gedoe, gekrakeel en de nodige kritiek is de kogel door de kerk en kunnen er eind van het jaar toch rondjes geschaatst en poffertjes gegeten worden op de Parade. Toch zijn er nog losse eindjes...
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

Dit is het resultaat van een overleg dinsdagochtend met verschillende partijen in de stad. De gemeente houdt zelf de regie over het evenement en heeft een aantal partijen gevraagd voor het 'fysieke programma' zoals een ijsbaan, de horeca en poffertjeskraam te zorgen.

Ook gaat de gemeente het evenement financieel steunen met in ieder geval 30.000 euro, aangevuld met een bedrag 'dat ieder jaar voor de kerstboom en aankleding door ons wordt betaald'. De hoogte van dit bedrag is niet bekend. Het winterevenement staat van 8 december (voorlopige startdatum) tot en met 6 januari op de Parade. De thema's: Dankbaarheid, Doen en Dromen. Inspiratie genoeg zullen we maar zeggen.

Losse eindjes
Een van de partijen aan tafel was Nicole Vermolen. Ze was vorig jaar, samen met haar partners, verantwoordelijk voor de organisatie van het winterparadijs maar werd dit jaar om onduidelijke redenen afgeserveerd door de gemeente. Ze is voorzichtig enthousiast over de ontwikkelingen. "Dit is het resultaat van de gesprekken van de afgelopen dagen. En dat is zeker positief, maar er moeten nog wel een aantal zaken concreet worden afgesproken. Zoals over de financiën bijvoorbeeld. Het is nog niet duidelijk hoe dat precies zit."

"Ook is aan ons gevraagd de horeca voor onze rekening te nemen. Dat doen we graag, maar wel in combinatie met de ijsbaan, anders werkt het niet. Maar voor die ijsbaan zijn Jan Brabers en Dick Keser van Swedice (een verhuurbedrijf van attracties in Den Dungen) gevraagd. Daar moeten we het ook nog over hebben. Er zijn dus nog wel wat losse eindjes."

Nagenoeg hetzelfde plan
Welk voorstel Vermolen heeft ingebracht tijdens de overleggen en werkgroepjes van de afgelopen weken? Drie keer raden. Het lijkt erg veel op het plan dat eerder dit jaar van tafel werd geveegd...

De kerstboom 2.0 van Theo Bonte
Een alternatief voor de afwezige Joris' Kerstboom, is de kerstboom 2.0 van Bosschenaar Theo Bonte. De boom zou vanaf 7 december in de Busschietersstraat moeten komen staan zodat mensen er foto's en berichtjes in kunnen hangen. De gemeente staat positief tegenover dit idee en heeft Theo uitgenodigd voor een gesprek op het Stadskantoor. 

 

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.