Video

Politiemedewerkers in vrije tijd tussen hooligans bij rellen NAC Breda - Willem II

2 november 2018 om 13:45
nl
Twee medewerkers van de politie Zeeland-West-Brabant zouden in hun vrije tijd betrokken geweest bij de rellen na de voetbalwedstrijd NAC Breda -Willem II. De politie onderzoekt of ze zich schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten.
Geschreven door

Uit onderzoek is gebleken dat deze twee politiemedewerkers op zondag 21 oktober aanwezig waren bij de ongeregeldheden. Zij bevonden zich tussen de rellende supporters. Beiden mannen hebben zich zelf gemeld bij hun leidinggevende.  

Onderzoek
Op welke afdeling de medewerkers werken en of ze bijvoorbeeld agenten waren, wil de politie niet zeggen. Volgens een woordvoerder wordt onderzocht wat hun aandeel is geweest bij de ordeverstoringen. 

Burgemeester Paul Depla reageerde na de rellen woedend. "De beelden van de rellen maken me triest en woedend. Dergelijke sneue types willen we zo lang als mogelijk uit het stadion weren, het liefst definitief,” zei hij. Over de politieagenten die bij de onlusten betrokken waren, heeft  de burgemeester geen mening. "het gaat om het gedrag, niet om de persoon. Of het nu advocaten, agenten of andere werknemers zijn, is niet relevant. Ik ga daar niet over. De lokale driehoek gaat ook alleen over de aanpak van een evenement en niet over gedrag van personen."

Volgens de lokale driehoek wordt het aantal vechtersbazen tussen de twintig en dertig geschat. Depla zei destijds ruim twintig arrestaties te verwachten, maar dat valt tegen. "Het politieonderzoek loopt nog."

Mobiele eenheid
Op de bewuste zondag speelde Willem II in Breda tegen NAC. Na de wedstrijd zochten supporters van beide clubs de confrontatie met elkaar. De politie zette de mobiele eenheid en politie te paard in om erger te voorkomen.

Het geweld richtte zich vervolgens tegen de politie. Hierbij raakten twee agenten lichtgewond. Vijf supporters werden meteen aangehouden. Inmiddels is een groot rechercheonderzoek aan de gang naar de relschoppers.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.