Video

Mishandelde bejaarde vrouw overladen met beterschapskaarten: 'Hier word ik even stil van'

23 november 2018 om 09:19
nl
Zeshonderdvijftig kaartjes. Allemaal vol lieve, meelevende boodschappen voor de bejaarde vrouw die vorige week zaterdag zwaar mishandeld werd in Eindhoven. Vrijdag worden de kaartjes via de politie aan het 85-jarige slachtoffer gegeven.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Het initiatief voor het massaal opsturen van de kaartjes kwam van Nettie Minten uit Lierop. Zij riep maandag iedereen op het slachtoffer op deze manier een hart onder de riem te steken. "Het is verschrikkelijk dat ze dit op deze leeftijd moet meemaken. Hopelijk kunnen we door deze kaartjes haar pijn en verdriet verzachten." 

 Tegen het hoofd geschopt
De mishandeling vond plaats rond zeven uur 's avonds, toen de bejaarde vrouw te voet terugkeerde van haar kaartclub. In de buurt van de rijtjeshuizen aan het Cassandraplein werd ze plotseling en met veel geweld overmeesterd door een onbekende man. De dader schopte haar meerdere keren tegen haar hoofd, zette het daarna op een lopen en liet de vrouw achter op het wegdek. Hij nam niets mee. 

Een buurtbewoonster hoorde de vrouw gillen en ontfermde zich over haar. "Mijn dochter van 14 jaar wilde er aanvankelijk niet voorbij lopen, omdat de vrouw een verwarde indruk maakte en alleen maar 'mama, mama' bleef roepen. Ze was er heel erg aan toe en klampte zich met allebei haar handen vast aan haar handtasje."

Ruimschoots
Initiatiefneemster Nettie Minten hoopte dat haar actie zeker vijfhonderd kaarten voor het slachtoffer zou opleveren. Dat aantal is dus ruimschoots gehaald. "Hier word ik toch wel even stil van", laat ze weten.  Luister wat ze hierover vertelt aan Omroep Brabant radio.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.