Project X: 'Houd uw kinderen thuis', zegt burgemeester van Katwijk tegen alle ouders

6 december 2018 om 21:49
nl
De burgemeester van Cuijk, Wim Hillenaar, doet een beroep op ouders van kinderen die van plan zijn naar het Project X-feest te komen in Katwijk, dat onder deze gemeente valt: "Overtuig uw kinderen dat ze vrijdagavond op een veel leukere manier kunnen doorbrengen dan in een Brabantse politiecel." De uitnodiging van de 15-jarige Noor voor haar verjaardagsfeestje in Katwijk werd gekaapt en openbaar op Facebook gezet, waardoor veel mensen van plan zijn daar naartoe te gaan.
Profielfoto van Roxanne Hazenberg
Geschreven door

"Blijf thuis. Er is geen feest, er komt geen feest en er wordt strikt gehandhaafd!", schrijft Hillenaar op de website van de gemeente. De burgemeester roept jongeren op om vrijdagavond niet naar Katwijk, een klein dorp in zijn gemeente, te komen. De 15-jarige Noor nodigde haar vriendinnen via een Snapchat uit voor haar verjaardag, maar die snap werd onderschept en door onbekenden via sociale media verspreid. Veel mensen gaven aan naar het feest te willen komen.  

Strikte handhaving
"Welke maatregelen de gemeente neemt, wordt alleen gecommuniceerd 'indien dit noodzakelijk is'", aldus de burgemeester. Hij geeft aan in contact te staan met het Openbaar Ministerie over de zaak: "Met het Openbaar Ministerie is afgesproken dat er strikt zal worden gehandhaafd."

Woensdag meldde de burgemeester ook al dat mensen van buiten Cuijk die 'met verkeerde bedoelingen' naar Katwijk komen, zullen worden tegengehouden. 

In 2012 gebeurde hetzelfde met een Project X-feest in Haren (Groningen). Dat liep uit op rellen en vernielingen. 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!