Wijkagent Jan weet al twee jaar van de 's-Gravenmoerse luiergraaier: 'Wat bezielt hem?'

17 december 2018 om 18:13
nl
Al jaren houdt een 'luiergraaier' de gemoederen bezig in 's Gravenmoer. Een jongeman graait poepluiers uit containers bij kinderdagverblijven, om ze vervolgens in de natuur te dumpen. "Het is vreemd gedrag. Dat er iets mis is, is wel duidelijk", aldus wijkagent Jan Soeterboek.
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

Twee jaar geleden hoorde Soeterboek voor het eerst over luiers die verdwenen uit containers. Het ging toen onder meer om de container die bij kinderdagverblijf  Bengels in de Prinsenstraat stond. 

Er kwamen volgens de wijkagent in die tijd diverse meldingen binnen van mensen uit de buurt. "Er werden geregeld luiers uit de container gehaald door een jongen op de fiets. Hij fietste vervolgens keihard weg richting het natuurgebied bij de Donge. Daar dumpte hij ze."

Zorgvraag
Er bestaan vermoedens dat de jongen vanuit Oosterhout via Dongen naar huis in 's Gravenmoer fietst. "Mensen hebben hem weleens zien wegfietsen bij kinderdagverblijf De Hummelhoeve in Dongen. Hij fietste toen in de richting van 's Gravenmoer."

Soeterboek snapt niet wat de man triggert. "Ik kan totaal niet plaatsen waarom. Ik weet niet wat die jongen bezielt." De agent wil vooral het antwoord hebben op twee vragen: waarom doet iemand dit? En: staat er een zorgvraag uit bij deze persoon? "Ik denk niet dat we een strafrechtelijk iets moeten inzetten."

'Niemand herkende hem'
Ondanks alle meldingen, sommigen zijn zelfs al ouder dan twee jaar, een foto en de filmbeelden van Nicole Mallens, is de identiteit van de jongen nog steeds niet bekend. "Ik heb een foto van een getuige aan meerdere mensen laten zien. Van bewoners van 's Gravenmoer, tot ambtenaren en mensen van de voetbalclub. Niemand herkende hem."

Een patroon
Soeterboek wil zo snel mogelijk alle binnengekomen meldingen structureren en op zoek gaan naar een patroon. "Zodat we wat gerichter kunnen gaan surveilleren." Mensen die de jongen zien of meer weten, kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.