Wegpiraat die vrouw van fiets reed ging al (veel) vaker in de fout

17 december 2018 om 17:04
nl
De man die vorige week vrijdag in zijn woonplaats Den Bosch met zijn auto een vrouw aanreed, heeft dit jaar al diverse ernstige verkeersovertredingen begaan. Ook maakt de politie bekend dat de 23-jarige Bosschenaar pas sinds begin dit jaar een rijbewijs heeft. De 24-jarige inwoonster van Vlijmen die hij van de fiets reed, raakte zwaargewond.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Vier andere mensen deden net als de vrouw aangifte van (poging tot) doodslag. Zij konden zichzelf tijdens de dollemansrit wel in veiligheid brengen.

Mogelijk onder invloed
De man verkeerde mogelijk onder invloed van drugs. Dit wordt onderzocht. De rechtbank in Den Bosch bepaalde maandag dat de wegpiraat langer vast blijft zitten. Verder werd duidelijk dat zijn rijbewijs is ingevorderd en zijn auto in beslag genomen. Hem hangt al een aantal fikse boetes boven het hoofd. 

Onduidelijk wat man bezielde
Het ongeluk gebeurde vrijdagmiddag op de Hinthamerstraat. Volgens de politie scheelde het niet veel of hij had veel meer slachtoffers gemaakt. Dit blijkt uit camerabeelden en verklaringen van getuigen. Het is nog onduidelijk wat de man bewoog. Er is bloed van hem afgenomen om te kijken of hij mogelijk drugs heeft gebruikt.

Mogelijk beroep op Slachtofferhulp
De politie kan zich voorstellen dat meer mensen geschrokken zijn van de escapades van de man. Mochten zij hun verhaal kwijt willen aan de politie, dan kan dat. Ook kunnen ze via de politie in contact worden gebracht met Slachtofferhulp.

De vier mensen die net als de vrouw aangifte hebben gedaan, zijn een 16-jarige jongen uit Rosmalen, een man van 34 uit Den Dungen en twee vrouwen, van twintig en 43, uit Den Bosch.

Fikse beenwond
De vrouw die werd aangereden heeft een fikse wond aan haar linkerbeen opgelopen. Meer wil de politie er niet over kwijt, omdat het gaat om 'medische gegevens en die zijn privé', zo meldt een woordvoerster.

De dollemansrit heeft inmiddels geleid tot raadsvragen van De Bossche Groenen. Deze partij bepleit hierin een pakket aan maatregelen en voorzieningen om de Hinthamerstraat (en het Hinthamereinde) veiliger te maken voor fietsers. "Den Bosch wil weer graag fietsstad van het jaar worden, maar dit vereist wel een extra inspanningsverplichting", zo vindt De Bossche Groenen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.