Weer flink wat auto's in brand in Veen, maar de jaarwisseling is 'relatief gezien goed verlopen'

1 januari 2019 om 13:12
nl
Hoewel er afgelopen nacht traditioneel weer een flink aantal auto’s in brand vloog, is de jaarwisseling in Veen ‘relatief gezien goed verlopen’. Dat is althans de lezing van oud-burgemeester Fons Naterop en de nieuwe burgemeester Marcel Fränzel. Volgens hen is er ‘geen uitzonderlijke inzet nodig geweest’ door de politie, brandweer en gemeentelijke buitendienst.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

“We kunnen terugkijken op een beheersbare oudejaarsnacht mede dankzij de goede voorbereiding van en afstemming tussen politie, brandweer en gemeente. Ook in de aanloop naar de jaarwisseling toe. Dit beeld wijkt niet af van voorgaande jaren", zegt Naterop in een persbericht. 

Wachten op privacy instellingen...

Toch is het opvallend dat er nog niemand is aangehouden voor de autobranden die de hele maand december werden aangestoken. Ook de politiek lijkt er de vingers niet aan te willen branden. 

"We betreuren het zeer dat er de afgelopen weken in Veen sloopauto’s in brand gestoken zijn. Elke vorm van brandstichting brengt overlast en schade met zich mee. Dat is onacceptabel", schrijft Naterop. 

“Er is een stijging te zien in het aantal sloopauto's dat in brand is gestoken en dit jaar hebben ook voertuigen in de omgeving schade hebben opgelopen. Toch zagen wij geen reden de escalatie beperkende strategie van de afgelopen jaren bij te stellen”, gaat verder. Dat beleid houdt in dat de autoriteiten vooral meekijken, de zaak niet laten escaleren en pas ingrijpen als het te ver gaat. 

Bekijk de video en lees verder:

Wachten op privacy instellingen...

Een oplossing voor de autobranden in Veen is er al jaren niet. Marcel Fränzel is de volgende die het mag gaan proberen. “Op korte termijn evalueer ik met de inwoners van Veen, de hulpdiensten en collega Fons Naterop de gebeurtenissen van de afgelopen weken. De uitkomst daarvan neem ik mee bij het uitzetten van de lijn voor het komende jaar."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.